Ümraniye halkının Atakent Mahallesi'nde anaokulu yapılmak üzere ayrılan, ancak önce bir İslami vakfın kullanımına verilen daha sonra da imam hatip okuluna dönüştürülen kamu arazisi için uzun zamandır verdiği mücadelede kısmi bir kazanım elde edildi. Arazinin bir bölümü park olarak halkın kullanımına açıldı. Bölgede iki tane daha imam hatip okulu olduğunu belirten mahallelilerin arazi üzerindeki binanın anaokuluna dönüştürülmesi için mücadelesi sürüyor.

İstanbul Ümraniye Belediyesi'nde Atakent Mahallesi’nde bulunan bir arazisi yıllardır başkanlığını Bilal Erdoğan’ın yaptığı “İlim Yayma Vakfı’nın İrfan Okulları” tarafından kullanılıyordu. Ne var ki arazi üzerinde bulunan ve vakfın kullandığı bina, belediyenin planlarında “anaokulu tesisi” olarak görünüyor ve mahalle halkı arazinin ve binanın buna uygun kullanılmasını istiyordu.

Belediyenin anaokulu olarak kullanıma açmadığı bina ve çevresindeki park alanı 1998 yılında önce İslami vakfın kullanımına sunuldu, daha sonra mahalleliden gelen tepkiler ve şikayetler üzerine vakıf kapatıldı. Ancak bina bu seferde imam hatip okuluna dönüştürüldü.

İRFAN OKULLARI KAÇAK İNŞAATLA ÇEVRESİNİ GENİŞLETİNCE...
İrfan Okulları, bulunduğu binanın arkasındaki parkın bir kısmını okulun sınırlarına dahil ederek üzerine kapalı bir spor sahası yaptı. Önünde bulunan kamuya ait başka bir arsanın etrafını çevirip kaçak inşaatla orayı da genişleterek okul sınırlarına dahil etti.

Bunun üzerine, Atakent Mahallesi sakinlerinin kullanımına kapatılan alan için halk İrfan Okulları’na karşı mücadeleye başladı. İrfan Okulları tepkiler üzerine binayı terk etti.

ANAOKULU HİÇ YOK, AMA BELEDİYE ÜÇÜNCÜ İMAM HATİBİ AÇTI
Belediye, planlarda anaokulu olarak gözüken bu binayı mahallede bir imam hatip ortaokulu ve bir imam hatip lisesi olmasına karsın üçüncü imam hatip okulu yapmak için Milli Eğitim’e devretti. Ve binaya imam hatip ortaokulu tabelası asıldı.

Mahallede bir tane dahi anaokulunun bulunmadığına dikkat çeken mahalleli binanın anaokulu olması için 4750 imza toplasa da belediye ve Ümraniye Milli Eğitim Müdürlüğü geri adım atmadı.

PARK SESSİZ SEDASIZ HALKIN KULLANIMI AÇILDI
Bu gelişmeler yaşanırken binanın arkasında bulunan park alanına bir kapı açılarak okul dışından bir giriş yapıldı ve park halka açıldı. Park alanı bir süredir açık olduğu halde belediye bu parkın açıldığını halka duyurmadı.

Mahalleliler parkın atıl bırakılarak sessizce tekrar imam hatibin kullanımına bırakılacağından endişeleniyor.

Süreci başından bu yana takıp eden mahalle sakinlerinden Bulut Can Okuducu, binanın planlarda olduğu gibi anaokulu olması için mahkemeye başvuracaklarını belirtti.

Atakent halkının verdiği mücadeleye change.org üzerinden başlattıkları imza kampanyasıyla destek verebilirsiniz.