Yıllardır sürücüler için sorun olan ve sık sık trafik kazalarıyla gündeme gelen merkez Demiroluk virajında yol genişletme ve düzenleme çalışmalarında sona doğru gelindi. Çalışmalar kapsamında parke döşeme çalışmalarının kolektif olarak yapılması amacıyla Belediye, gönüllü yurttaşlara çağrıda bulundu. Çağrı üzerine desteğe gelen yaklaşık 100 gönüllü, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Canan Ay Doğan ve Ümüt Kaya ile birlikte kilitli parke döşeme çalışmalarına destek verdi.

BÜTÇELERİ BEKLERSEK İŞ YAPAMAYACAĞIZ

Bütçe ve imkanların olmamasının halka hizmeti engellemeyeceğini belirten Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Özellikle muhalif belediyelerin bütçe sıkıntısı olduğunu biliyorsunuz. Biz de bu bilinçle kolektif bir çalışmayı ön plana çıkarmak istiyoruz. Halkımız, dostlarımızdan oluşan 100 kişilik ekip uzun yıllardır sıkıntılı olan Demiroluk virajının parke işini yapıyoruz. Esas olan şudur; paramız bütçemiz olmasa da ihaleler yapamasak da biz halkımıza, emekçilerimize güveniyoruz. Zaman zaman böyle çalışmalar yapacağız. Bütçeleri beklersek bir iş yapamayacağız. Herkese teşekkür ediyoruz. 6 yüz metre uzunluğunda 2 bin 500 metrekarelik bir alanı 2 gün içerisinde tamamlayacağız” dedi.

HALKIN EMEK VERMESİ ÖNEMLİ

Kolektif çalışmaların devam edeceğini aktaran Başkan Maçoğlu, “Belediye ne kadar bir kurum olarak görünse de halkımızın birimidir. Bizler halkın fikirlerine hizmet eden bir anlayışız. Bundan dolayı Dersim halkının, ihtiyacı olan bir duruma emek vermesi çok önemli. Belediyemiz halkla iç içe, biz bir adım attıktan sonra halkımız tüm gönlüyle gelecektir” ifadelerini kullandı.

Çalışmalara gönüllü olarak katılan Songül Turan, “Yıllardır burada kazalar oluyordu. Yol genişletme çalışması bir süredir devam ediyordu. Belediyemizin çağrısı üzerine bizler de buraya geldik. Halk olarak belediyemize destek vermek bizleri mutlu ediyor” dedi.