Alt ve üst yapıdan tarıma, kültürel faaliyetlerden spora kadar birçok alanda önemli projeleri hayata geçiren ve her zaman sporun ve sporcunun yanında olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ekonomik olarak oldukça zor günler geçiren ve Tekirdağ'ı 2021-2022 sezonunda amatör futbol branşında temsil eden spor kulüplerine, düzenlenen program ile nakdi yardımda bulundu.

Programa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Kaya, Bölgesel Amatör Lig (BAL Ligi) Spor Kulüpleri ile Süper Amatör Küme Spor Kulüplerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Süleymanpaşa ilçesinde gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, şu ifadeleri kullandı:

Tekirdağ'ı temsil eden tüm spor kulüpleri bizim için çok kıymetlidir ve eş değerdedir. En büyük dileğimiz spor kulüplerimizin mücadele ettikleri alanlarda başarılı olmalarıdır. Bugün gerçekleştirdiğimiz 700 Bin TL'lik yardımın yanında ilerleyen günlerde ayrıca, Birinci Amatör Lig'de mücadele eden 29 takım ile İkinci Amatör Lig'de mücadele eden 18 takımada 10 bin TL olmak üzere toplam 470 bin TL yardım yapıyoruz. Toplam yardım tutarımız 1 Milyon 620 Bin TL'yi bulacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Tekirdağ'ı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirdik. Bundan sonra da tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Sporun ve sporcunun destekçisi olmaya devam edeceğiz.

BAŞKAN ALBAYRAK'A TEŞEKKÜR PLAKETLERİ VERİLDİ
Konuşmaların ardından Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Mehmet Kaya ve birçok spor kulübü tarafından Başkan Kadir Albayrak'a, amatör spor kulüplerine verdiği desteklerden dolayı plaketler takdim edildi. Kulüp başkanları, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a kulüplerin içerisinde bulundukları bu zor dönemlerde sağlanan destekten dolayı şükranlarını ifade ederken, başkanlar tarafından bu desteğin Tekirdağ'da spor ve sporcular adına oldukça kıymetli olduğu vurgusu yapıldı.

Programda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Tekirdağ Spor, Çerkezköy 1911 Spor ve Kapaklı Spor'a 150'şer bin; Süper Amatör Lig'de mücadele eden 14 takımada 50'şer bin olmak üzere toplam 700 bin TL nakdi yardım gerçekleştirildi.