Rumeli Hisarı, Emirgan, İstinye, Yeniköy, Tarabya, Kireçburnu, Büyükdere, Sarıyer Merkez ve Zekeriyaköy'de sokak sanatçılarının değişik müzik dallarındaki performansları ile Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri devam etti. İstanbul’un farklı yerlerinden gelen sokak sanatçıları, seslendirdikleri eserlerle Sarıyerlilere unutulmaz bir gün yaşattı.

Sokak müzisyenlerini dinlemeye gelenler arasında Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun ve Sarıyer Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hatice Yazlık da vardı.

Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin 29 Ekim tarihine kadar süreceğini belirten Başkan Genç ''Eserleri seslendirenler sokak sanatçıları. Dolayısıyla halkın hangi tür şarkıları sevdiklerini biliyorlar ve farklı şarkıları icra ediyorlar.'' dedi.

''Cumhuriyet Bayramı bizim için sıradan bir bayram değil'' diyen Genç sözlerine şöyle devam etti:

İnsanlar bu bayramı canlarıyla, kanlarıyla bize armağan etti. Bu memleketin her santimetrekaresinde mücadele vardır. Arkadaşlarımızın da seçtiği müzikler ülkemizin her bir köşesini temsil ediyor. Halkımızın geleneklerini yansıtıyor. Vatandaşlarımızın ilgisi de bizlere bu tür etkinliklerin devam ettirilmesi gerektiğini gösteriyor. Cumhuriyeti hayatımızın içine almalı ve yaşam biçimimiz haline getirmeliyiz. Dolayısıyla öncelikle sanatçı arkadaşlarımıza ardından çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Şimdiden tüm Sarıyerlilerin de Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum

Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, bu tarz etkinliklerin Sarıyer'in genelinde, özellikle de turizmin yoğun olduğu sahil kesimlerinde sürdürüleceğini, sarıyerin örnek bir kültür ilçesi olduğunu vurguladı.

Yaptığı açıklamada Coşkun ''İstanbul halkını, Sarıyer'de gerçekleştirilen bu etkinliklere katılmaya, boğazın ve sanatın tadını birlikte çıkarmaya davet ediyoruz'' dedi.