Toplumsal İstanbul

Sarıyer Belediyesi, 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak tam kapanma sürecinde ilçe sınırları içinde hiçbir belediye faaliyetinin aksamayacağını duyurdu. Sarıyerlilerin mağduriyet yaşamaması için gerekli tüm önlemlerin alındığı duyurulan açıklamada, belediyenin çağrı merkezinin de 444 1 722 numaralı hattan vatandaşlara 7/24 hizmet vermeye devam edeceği belirtildi.

“Sarıyer Belediyesi günlerce evlerinden çıkamayacak insanların ihtiyaçları için tüm müdürlükleriyle hizmete hazır olacak” denilen açıklamada, “3 hafta devam edecek yasaklar süresince online eğitim, online spor, psikolojik danışmanlık, dezenfekte çalışmaları, online kurslar, konserler, tiyatrolar ve sokak hayvanları besleme çalışmaları olmak üzere pek çok hizmet Sarıyerlilerin yüzünü güldürmeye devam edecek.” ifadeleri kullanıldı.

Belediyenin ‘altyapı ve üst yapı, temizlik gibi belediye hizmetlerini aksatmadan sürdüreceği’ belirtilirken ‘vatandaşlar gerekli durumlarda ödeme işlemlerini i-belediye üzerinden yapabilecek’ denildi.

‘SAĞLIKLI GÜNLERE HEP BİRLİKTE KAVUŞACAĞIZ’
Konuyla ilgili Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de bir açıklama yaptı. Genç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Çalışma arkadaşlarımızla birlikte sürekli sahada olacağız. Bu kapanmayı yasak olarak değil bir önlem olarak görmeliyiz. Vaka sayısı çok fazla ve bunu azaltmak için hep birlikte çaba sarf etmeliyiz. Bu süreç başladığından bu yana sürekli alarmdayız. Gecenin hangi saati olursa olsun arkadaşlarımız her işi yapma gayretindeler. Vefa Grubu ile birlikte çok sıkı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her alana yetişmeye çalışıyoruz. Yaşadığımız bu dönemi dayanışmayla tamamlayacağız ve sağlıklı günlere hep birlikte kavuşacağız.