Kurdukları İstanbul merkezli saadet zinciriyle çoğu İranlı yüzlerce insanı dolandırdıkları iddia edilen 23 sanığın yargılanmasına başlandı.

Çağlayan’da bulunan İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, biri tutuklu 15’i tutuksuz 16 sanık geldi. 2 tutuksuz sanık da SEGBİS yöntemiyle katıldı.

Cumhuriyet savcısı duruşmada, tutuklu sanıklar Çetin Salman, Mohammed Mahdi Raoufi ve Nefes Yeganen'in tutukluluk halinin devamını ve tutuksuz sanık hakkındaki adli kontrol kararlarının devamını talep etti.

Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Savunması alınan sanıkların yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol kararının devamına ve haklarında başka adli kontrol tedbirleri varsa onların kaldırılmasına hükmetti.

Ayrıca mahkeme heyeti, sanık Seyedsaeed Esmaelzadeharabi hakkındaki adli kontrol kararlarının kaldırılmasına karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN
İddianamede, örgüt liderliğini sanık Seyed Jafar Jafari'nin yaptığı sanıklar Seyed Javad Jafari, Seyed Mohammad Jafari, Çetin Salman, Seyed Ehsan Jafari, Mohammad Wael Faavakhırı, Nefes Yegane, Fahimeh Yeganehgohar, Mohammad Mahdı Raoufi ve Sajad Yar Ahmad hakkında "Suç Örgütünü Kurmak ve Yönetmek", "Tacir Sıfatı ile Hareket Eden Kişilerin Yapmış Olduğu Dolandırıcılık" suçlarından 46 müştekiye karşı eylemlerinden dolayı ise 278 yıldan 926'şar yıla kadar hapisleri istenmiş, diğer 13 sanık için ise "Örgüte üyeliği" ve "Tacir Sıfatı ile Hareket Eden Kişilerin Yapmış Olduğu Dolandırıcılık" suçlarından 13 yıldan 243 yıla kadar değişen hapis cezaları talep edilmişti. (ANKA)