Koronavirüs salgını sebebiyle Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, ihtiyaç sahibi vatandaşlara bin 100 lira sosyal yardım parası verileceğini duyurmasının ardından, vatandaşlar ödemelerin yapılacağı PTT şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Çok sayıda ihtiyaç sahibi vatandaş ödemelerin yapılacağı PTT şubelerine akın etti. Sokağa çıkma yasağının olduğu tam kapanma döneminde yurttaşlar, bin 100 lira ödeneği alabilmek için saatlerce sırada bekledi.

Sırasını bekleyen yurttaşlar, ödeneklerin kartlara yatırılmasının daha doğru olduğunu ve bu sayede kuyrukta beklemenin olmayacağını söyledi. Kuyrukta beklerken virüsün bulaşabileceğini de söyleyen yurttaşlar “Madem bize ödeme yapacaksın evlere gönder veya kartlara yatır. Verdikleri kartları da iptal ettiler. Bunlar ne işe yarıyor o zaman?” dedi.

‘PATATES SOĞANLA KARIN DOYAR MI?’
Bir yurttaşsa “Geçimimizi sokaktan kağıt toplayarak sağlıyoruz. Sokağa çıkmak da yasak. Bize eve gidin, diyorlar. Evde oturun, diyorlar. Biz evde ne yiyeceğiz? Patates ve soğanla karın doyar mı?” dedi.

Polis, kuyrukta bekleyen vatandaşları uyararak mesafeye dikkat etmeleri gerektiğini tekrar tekrar hatırlattı. (ANKA)