Toplumsal İstanbul

Ataşehir'de bulunan SAS Holding'in yönetim kurulu üyesi Sibel Koçan'ın başından vurularak öldürülmesi ve yöneticilerden Süleyman Aydın'ın intihar ederek hayatını kaybettiği 3 milyon 300 bin TL'lik gasp olayının ardından, şirketten paralarını alamadıklarını ve mağdur olduklarını iddia eden yurttaşlar geçtiğimiz yıl suç duyurusunda bulunmuştu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan suç duyurusu dilekçesinde, “Şüpheliler SAS Holding'in sahibi konumunda bulunan Sibel Koçan ve maktul Süleyman Aydın'ın şüpheli ölümü akabinde SAS Holding'in içini boşaltmışlardır. Şüphelilerin suç teşkil eden eylemlerinin neticesinde SAS Holding'e yatırım yapmış olan müvekkiller ve müvekkiller dışında kalan binlerce kişi daha mağdur olmuştur” ifadelerine yer verildi.

Dilekçede, “SAS Holding'in ponzi sistemiyle çalışan bir şirket olduğu iddiası şüpheliler tarafından suçtan kurtulmak maksadıyla ortaya atmıştır” denilerek söz konusu cinayet ve intihar olaylarının şüphelilerin kendilerine maddi menfaat elde etme planının bir parçası olup olmadığının araştırılması istenmişti. 

Mağdurların şikayetinin ardından açılan dosyada aylardır herhangi bir gelişme olmadı. Bunun üzerinde SAS Holding mağduru yurttaşlar, İstanbul Adliyesi önünde toplanarak seslerini duyurmaya çalıştı.