Selçuk Arslan I Muğla 

Meşhur “Ankara'yı parsel parsel sattı” sözündeki arazileri satın alanlardan biri olan ve kamuoyunda "Melih Gökçek'in dolmuşçusu" diye bilinen Mustafa Akan'ın sahibi olduğu Söğüt İnşaat, Bodrum'da doğa ve kent katliamına devam ediyor. Firmaya ait olan Oba Otel'in duvarları bugün CHP’li vekiller tarafında protesto edildi. CHP’li heyet burada yaptıkları açıklamada, utanç duvarlarının kaldırılması için bakanlığa, karayollarına ve Bodrum Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

CHP Bodrum İlçe Örgütü tarafından düzenlenen basın açıklamasına CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban ve Suat Özcan, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan ile ilçe yöneticileri ile Bodrum Belediye Meclis üyeleri katıldı. Söğüt İnşaat tarafından dikilen ve Bodrum Belediyesince mühürlenen demir bariyer önünde yapılan basın açıklamasında ilk olarak söz alan Bodrum CHP İlçe İlçe Başkanı Halil Karahan, otelin yasalara aykırı olduğuna dikkat çekti. Duvarın Bodrum’a yakışmadığını belirten Karahan, “Bodrum'a tatile gelen vatandaşlarımız ve yabancı turistler ilçeye 10 kilometre kala yeşil orman ve mavi denizin buluştuğu bu bölgede demir perde ile karşılaşıyorlar. Yolun her iki tarafına çekilen demir bariyerlerin amacı açılan muhafakar otelin gizliliğini örtmek, tamamen yasalara aykırı bir yapı, Bodrum'a ve turizme asla yakışmıyor, acil olarak kaldırılmasını talep ediyoruz. Bu bariyerler Bodrum'a ve turizme kötü örnek olacak” dedi.

'İÇERİDE NE DÖNÜYOR ŞÜPHELENİYORUZ'
Daha sonra söz alan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, bariyer için "utanç duvarı" benzetmesinde bulundu. CHP’li Alban, "Gördüğünüz gibi arkamızda bir utanç duvarı var. Burası dünyadan herkesin Bodrum’a gelip yol boyunca denizi görebildiği bir yer. Aşağıda iktidarın yandaş oteli, yağmalatılmaya, talan edilmeye çalışılan bir kıyı şeridi... Onun önüne sesi, gürültüyü bahane ederek 3 metre yüksekliğindeki duvarı çekme hakkını nereden elde ediyor? Bu işletme iktidarın ortaklarından biridir. Geçmişe baktığınız zaman yandaştan biridir. Bu bir ses yalıtımı değildir, bu bir göz karartmasıdır. Ben içeride neler dönüyor diye şüpheleniyorum. İçeride nereyi kapattınız, kıyıyı mı dolduruyorsunuz, denizi mi dolduruyorsunuz, kıyı ihlalinde olan binalarınızı mı saklıyorsunuz? Eğer bunları yapmıyorsanız bu kirlilik niye" diye konuştu.

İSTİFA ÇAĞRISINDA BULUNDU
Yetkililere çağrıda bulunan Alban, “Karayollarının izin verdiği söyleniyor. Eğer bu 3 metre duvarların yapılmasına Ulaştırma Bakanını, Karayolları Genel Müdürü bu izni verdiyse onu da istifaya davet ediyorum. Belediye Başkanımız burayı mühürledi, yıkın dedi yıkmadılar. Eğer burası açılmazsa suç duyurusunda bulunacağız” şeklinde konuştu.

'ASIL UCUBE BURADA DURUYOR'
Bariyeri ucube olarak gördüklerini ifade eden CHP Muğla Milletvekilli Suat Özcan ise, “Karşımızdaki herhangi bir yere ev yapmak istesek izin verilmez ama yandaşa gelince izin söz konusu değil. ÇED raporları söz konusu değil. Turizm alanları söz konusu değil. Cumhurbaşkanı insanlık anıtına ucube dedi ama asıl ucube burada duruyor. Deniz, insan ve yeşili bu paneller ayırmasınlar. Bu insanlar tarafından istenmiyor. Onun için yetkililerden kaymakamlık ve valiliklere kadar bu konuya çözüm getirmesi gerekiyor. Bu panellerin bir an önce yasal ölçütler içerisine getirilmesini istiyoruz” dedi.

Bölgedeki doğal görünümü bozan ve çirkin görünümüyle tepki çeken duvarlar, kaçak ve ruhsatsız olduğu gerekçesiyle geçen Ekim ayında Bodrum Belediyesince mühürlenmişti.

KAÇAK İSKELESİ DE YÜKSELDİKÇE YÜKSELİYOR
Oteldeki skandallar saymakla bitmiyor. Daha önce gündeme getirdiğimiz kaçak iskele halen yıkılmadı. Üstelik sahilde bulunan ve başkanlık odası olarak adlandırılan yapı da kaçak. Alınan bilgilere göre söz konusu yapı hakkında yıkım karar olmasına rağmen halen yıkılmadığı gibi yükselmee de devam ediyor.

KAÇAK LUNAPARK İDDİASI
Söğüt İnşaat’ın otel inşaatı iki etaptan oluşuyor. İkinci etabın çevreye verdiği tahribatı gizlemek amacıyla şantiye çevresine dışarıdan getirdiği çam ağaçlarını dikmişti. Üstelik eski otelin projesinde bu etap yoktu. Alınan tadilat projesi ile yeşil alan yapılaşmaya açılmış durumda. Yine proje kapsamında ikinci etapta olmayan bir lunapark ortaya çıktı. Ege Alternatif'in ve Gazete Toplumsal'ın projeyi yerinden inceleyerek gündeme getirdiği kaçak lunaparkın yapımı sürüyor.