Toplumsal Haber Merkezi

Yerel seçimlerin üzerinden bölge bölge değerlendirme yapacak kadar zaman geçti. CHP'nin seçimlerde yakaladığı havanın yerellerde de devam edeceği umuluyordu ancak birçok yerde böyle olmadı. Biraz da AKP'nin kara propagandasıyla 'seçim zaferi' havası oldukça geride kaldı. Yerel seçimlerde yakalanan havanın sürdürüldüğü yerlerden biri ise İstanbul'un Beşiktaş ilçesi... Gençliğinin verdiği dinamizmle Beşiktaş'ta hızlı bir dönüşüme girişen Başkan Rıza Akpolat, Beşiktaş'ta nasıl bir rota izleyeceğinin sinyalini veriyor. 

Ancak...

Beşiktaş Belediyesi'nin CHP'li yönetim kadrolarının bir AKP kara propagandasına ihtiyacı yokmuş gibi görünüyor. Çünkü bu görev, zaten AKP'lilerin yaptığından çok daha başarılı bir şekilde yürütülüyor. Bu isimlerden biri de Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi İlker Uluer. Son seçimler öncesinde Beylikdüzü'nden Beşiktaş'a 'transfer' olduğu bilinen Uluer'in karıştığı bir olay Beşiktaş halkının sert eleştirilerine neden oldu. Yaşanan bir olay belediye yöneticilerinin seçim kazandıktan ve koltuğa oturduktan sonra nasıl değiştiğini de çok net bir şekilde özetliyor.

ÖZEL HİZMET İSTİYORMUŞ...
Olay 10 Kasım'da Etiler'deki Sanatçılar Parkı'nda yaşandı. İlker Uluer, kalabalık bir grupla Sanatçılar Parkı'ndaki kahvaltıcıya geldi. Mekanın camlı bölümüne oturan Uluer ve misafirleri, bu mekanın 'self-servis' sistemini bilmiyor olacak ki, kendileri kalkıp yiyecek ve içeceklerini alacaklarına masaya mekan çalışanlarını çağırdı. Mekan çalışanları, Uluer ve misafirlerine özel hizmet etmek zorunda kalınca çevredeki masalardan Uluer'e uyarılar geldi. Uluer ise bu uyarılara aldırış etmedi ve hatta tersledi. 

Bunun ardından, terslediği Beşiktaşlılar, Beşiktaş Belediyesi'nde yetkili olduğunu öğrendikleri İlker Uluer'in ismini sormayı denedi:

Hakkınızda belediyeye şikayette bulunacağız...

İlker Uluer'in tepkisi ise bu kez daha sert oldu. Uluer çevredekilere bağırmaya ve tehditler savurmaya başlayınca mekanda bulunan yurttaşlardan biri cep telefonundan olanı biteni kaydetmek istedi. Bunun üzerine İlker Uluer, çekim yapan kişinin üstüne yürüdü ve görgü tanıklarının aktarımına göre "çekemezsiniz, bu özel hayatın ihlali, polisi arıyorum" diyerek polisi aradı.

Ama...

Tehditler savurduğu yurttaşlardan "Biz de basını arıyoruz" yanıtını alınca İlker Uluer'i mekanda bir daha gören olmadı. Uluer'in şikayeti üzerine parka gelen polis de şikayetçiyi bulamayınca 'olay' yerinden ayrıldı. 

'HEM KENDİNİ, HEM DE PARTİSİNİ...'
Kendisi de Beşiktaşlı yazar Ayfer Karakaya, yaşadığı olayı "Bir CHP seçmeni olarak bunu yazmaktan hicap duyuyorum, ama bakın Beşiktaş Belediye Meclis üyesi İlker Uluer nasıl hem kendini hem partisini rezil rüsfa etti" diyerek anlattı.

KENDİNİ PADİŞAH SANIYOR
Uluer'in belediye meclis üyesi olduğu için kendisini 'padişah' sandığını belirten Karakaya, "Hayır belli ki taşıdığınız padişahlık ruhu açısından AKP'lilerden pek farkınız yok; ama bari biraz siyaset öğrenin de seçmeninizin gözüne sokmayın bu durumu" ifadelerini kullandı. Karakaya "CHP parti olarak yereldeki temsilcilerine bu konularda biraz terbiye etse fena olmayacak" çağrısını da yaptı.

Öte yandan bu olay hakkında Beşiktaş Belediyesi'ne çok sayıda şikayet iletilmiş durumda ama belediyeden henüz bir açıklama gelmiş değil.

- İlker Uluer