Kocaeli Otogarında otobüs vaktinde kalkmadığı için Efe Tur yazıhanesine durumu sormaya giden işitme ve konuşma engelli vatandaş, personel tarafından darp edildi.

İşitme engelli genci kendilerine 'küfür ettiğini' iddia ederek darp eden personelin o anları bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

OTOBÜS GECİKTİ, SORMAYA GİDİNCE DARP EDİLDİ
Olay, 18 Haziran'da gece saat 02.00 sıralarında meydana geldi. İşitme engelli olan Hasan Aydınlı, İstanbul Dudullu'ya gitmek için İzmit Otogarından bilet aldı. Saat 01.45'e bilet alan Aydınlı, peronlara geçerek beklemeye başladı.

Ancak 01.45'te beklediği otobüsün gelmediğini gören Aydınlı, Efe Tur yazıhanesine giderek bir problem olup olmadığını sordu. Yazıhane personelinin herhangi bir problem yaşanmadığını söylemesiyle tekrar peronlara geçen Aydınlı, saat 02.00'ye kadar bekledi. 

Ancak araç gelmediği için bir kez daha yazıhaneye giderek otobüsün ne zaman geleceğini sordu. Burada kendisine aracın 02.30'da geleceği söylenince Aydınlı, duruma tepki gösterdi.

İddiaya göre, yazıhane personeli, Aydınlı'ya aracın 02.30'da geleceğini söyleyerek itti. Aydınlı ise herhangi bir tatsızlık çıkmaması için giderken personel kendisine küfredildiğini iddia ederek saldırdı.

'KÜFÜR ETTİĞİMİ İDDİA EDEREK BANA VURMAYA BAŞLADI'
Yaşadığı olayı anlatan Hasan Aydınlı, “Efe Tur aslında memnun olduğum bir firmaydı, daha önce de birçok kez seyahat etmiştim. Bilet aldıktan sonra, otobüsün gecikmesinin ardından sormak için gittiğimde ‘2 dakika içinde gelecek’ dendi ve tekrar beklemeye başladım. Otobüs gelmeyince tekrar sormaya gittim, yazıhane personeli bu sefer 02:30’da geleceğini söyleyerek itti beni. Ben dönüp giderken de küfür ettiğimi iddia ederek bana vurmaya başladı” diye konuştu.