Toplumsal Haber Merkezi

Orhan Aydın’ın 2009 tarihli Muhsin Yazıcıoğlu’yla ilgili Ölüm İlanı başlıklı yazısını paylaştığı için belediye işçisini ücretsiz izne çıkaran Tekirdağ Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş’le ilgili Orhan Aydın’ın da görüşlerine başvurduk.

Tekirdağ’ın Saray Belediyesi çalışanı Günal Yılmaz, BBP'li Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıldönümünde soL yazarı, tiyatro sanatçısı Orhan Aydın’ın Yazıcıoğlu’nun ölümünden sonra yazdığı yazıyı paylaştığı için ücretsiz izne çıkarıldı.

CHP’li Belediye Başkanı Özgen Erkiş, basına yaptığı açıklamada da Yazıcıoğlu için "tüm halkın sevip saydığı bir lider" ifadesini kullandı ve Günal Yılmaz adlı işçiyi hedef gösterdi.

Erkiş’in yaptığı açıklamada, belediye işçisini hedef gösteren ifadeleri aynen şöyle:

Belediyemizde çalışan birinin, tüm halkın sevip saydığı bir lidere karşı yaptığı paylaşım kabul edilemez. Siyasi nezaketi bir tarafa bırakın, insanlık namına bir talihsizliktir. Merhum Muhsin Başkan'ın ölüm yıldönümünde yapılan bu paylaşım, bir lidere yapılmış ve onu sevenlere yapılabilecek en büyük saygısızlıktır. Bu personel hakkında derhal gerekli işlemler başlamış ve kendisi ücretsiz izne çıkartılmıştır

Ücretsiz izne çıkarılan belediye işçisi Günal Yılmaz, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Ben sadece Orhan Aydın’ın yazısını paylaştım. Başkan Erkiş’in ithamlarını kabul etmiyorum. Ayrıca bir hafta boyunca bilinmeyen numaralardan aranarak tehdit edildim. Şahsıma ve aileme ağır hakaretler ve küfürler edildi. Bunlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundum.

Orhan Aydın, işçi Yılmaz'ın sosyal medya hesabından paylaştığı ve 31 Mart 2009 tarihinde soL'da yayımlanan "Ölüm İlanı" başlıklı yazısında şöyle diyordu:

Bu ülke katillerini seviyor ya, seni daha çok seviyorlar! Bahçeli de seviyor seni, Baykal da, Tayyip de, Erbakan da. Halen arkan sağlam. Ardından methiyeler düzülüyor!

Toplumsal olarak konuyla ilgili Orhan Aydın’a ulaşarak görüşlerini sorduk. Konuyla ilgili daha fazla yorum yapmak istemediğini söyleyen Aydın, CHP’li başkanın kendisini Büyük Birlik Partisi’nin, MHP’nin belediye başkanı sandığını söyledi.