Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) LGBTİQAA+ Dayanışması, iki yıl aradan sonra Onur Yürüyüşü organize etti. #HATIRLA sloganı ile yapılmak istenen yürüyüşün düzenleneceği gün sabah saatlerinden itibaren kampüs içerisinde çok sayıda polis konuşlandı.

ODTÜ Rektörlüğü’nün, "yapılmasına müsaade edilmeyeceğini" duyurduğu Onur Yürüyüşü nedeniyle kampüse giriş yapmak isteyen çok sayıda ODTÜ mezununa izin verilmedi.

ODTÜ öğrencilerinin düzenlemek istediği Onur Yürüyüşü’ne saldıran polis kampüsün farklı noktalarında öğrencilere müdahale etti. Plastik mermilerle saldıran polis öğrencileri darp etti. Çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

KAMPÜSÜN FARKLI NOKTALARINDA AÇIKLAMA
ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması'ndan aktivistler, kampüsün farklı yerlerinde basın açıklaması okumaya başladı ve "kayyım rektörün tüm faşist, ötekileştiren ve fobik dayatmalarına karşı hatırlayın, alışın, gitmiyoruz demek için buradayız" dedi. ODTÜ yönetimine tepki gösterilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

SALDIRI TÜM LUBUNYALARA YAPILDI: Biz lubunyalar, 20 Mayıs’ta Boğaziçi Onur Yürüyüşü’ne saldıran gücü tanıyoruz, bu saldırı tüm lubunyalara yapılmış bir saldırıdır. Bu güç, aynı zamanda kampüslerimizde bizleri kısıtlayan, hedef gösteren, şiddet uygulayan gücün ta kendisidir. Yaşam alanlarımız olan yurtlar dahil olmak üzere kampüsün her alanında karşılaştığımız fobi, ötekileştirme ve baskılamanın asıl sorumlusunun fobik kayyım rektör Verşan Kök olduğunun hepimiz farkındayız ve tüm bunlara karşın "Hatırla!" diyoruz.

HATIRLA DEMEYE DEVAM EDİYORUZ: Kayyım baskısına karşın kampüslerde mücadele veren lubunyaları “Hatırla!”, LGBTİ+fobiyi “Hatırla!”; barınma, çalışma ve yaşama hakkı gözetilmeyen lubunyaları “Hatırla!”; trans cinayetlerini “Hatırla!”, trans intiharlarını “Hatırla!”; Hande Kader’i, Eylül Cansın’ı, Hande Buse Şeker’i, Ahmet Yıldız’ı, Okyanus Efe’yi, Zirve Soylu’yu, Didem Akay’ı “Hatırla!” demeye her anımızda olduğu gibi bugün, burada da devam ediyoruz.

ALIŞIN HER YERDEYİZ: Hayatlarımızın, varlığımızın ve özgürlüğümüzün bu fobik, ötekileştiren ve hedef gösteren baskılarla kısıtlanmaya çalışılmasına karşın biz “Her yürüyüşümüz Onur Yürüyüşü”, “Alışın, her yerdeyiz, varız ve gitmiyoruz” diyerek direnmeye, boyun eğmemeye ve bu sözlerimizi her seferinde “Hatırlatmaya” devam ediyor; fobik kayyıma, baskıcı iktidara, faşist düzene karşı “Hatırla!” diyoruz.