Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Ulaşım Daire Başkanı Nuri Baycan, TRT radyolarında Büyükşehir Belediyesinin çocuklara yönelik trafik eğitimi projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Trafik konusunun yaşamın bir parçası olduğunu ifade eden Baycan, “Küçük yaşlardan itibaren alınan eğitimler, alışkanlıklar yaratır. Bu nedenle Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Minik Eller Trafikte’ sloganıyla çocuklarımıza yönelik eğitimler veriyoruz” dedi.

Eğitim projesinin birkaç yıl önce hayata geçirildiğini ancak pandemide okulların kapalı olması nedeniyle projeye bir süre ara verildiğini belirten Nuri Baycan, şöyle konuştu:

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz proje kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zabıta Trafik Şube Müdürlüğümüze bağlı eğitimli personelimiz, okul müdürleri ve öğretmenler eşliğinde eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Sahada yaptığımız gözlemlerden yola çıkarak çocuklarımıza servis aracına nasıl binileceği, servis içinde, okul giriş ve çıkışlarında nasıl davranılacağı konularında bilgi ve eğitim veriyoruz. Bununla birlikte kırmızı ışık similasyonu ile trafikte nasıl yol alınacağı, emniyet kemeri kullanımı konusunda yine similasyon aracımızdan faydalanarak eğitimin önemine vurgu yapıyoruz.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin ilerleyen süreçte konuya ilişkin yeni çalışmalar da yapacağının altını çizen Daire Başkanı Nuri Baycan, Hatay Valiliği tarafından 4 bin metrekare alan üzerinde faaliyete geçecek olan “Çocuk Trafik Eğitim Parkı” nda, iş birliği protokolünün imzalanması sonrasında çocuklara  eğitim vermeyi amaçladıklarını söyledi. Baycan, “Bu alanda bulunan küçük sınıflarda trafikle ilgili bütün görseller mevcut. Küçük akülü araçlar, eğitim pisti, yaya geçitleri, hemzemin ve üst geçitler var. Bu enstrümanları kullanarak uygulamalı eğitimler vereceğiz” dedi.

Hatay’da yaşanan kazaların istatistik bilgilerini paylaşan Baycan, trafikte sabırlı olmanın, hız limitine ve araç takip mesafesine uymanın, özellikle okul önlerinde güvenli geçişin ön planda tutulmasının önemine değindi. Trafik kurallarına uyulduğu sürece kazaları önlemenin ve can ve mal kayıplarının önüne geçmenin mümkün olduğunu kaydeden Baycan, “ Kurallara Uyalım, Uymayanları Uyaralım” diyerek sözlerini noktaladı.