Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Ankara’yı yağış konusunda tekrar uyardı.

Meteoroloji'nin açıklamasında “Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor” denildi.

24 İLE 'SARI KODLU' UYARI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 5 günlük güncel hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, yurt genelinde sağanak yağışlar etkisini göstermeye devam edecek. Ankara, Adana, Osmaniye illeri başta olmak üzere yurdun birçok bölgesinde can kayıplarına ve maddi hasara neden olan sağanak yağışlar hafta sonuna kadar etkisini sürdürecek. Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyrettiği yurtta, bir süre daha yükselmesi beklenmiyor.

14 Haziran Salı günü için 24 ile 'sarı kodlu' uyarı verildi. Sağanak yağışların devam edeceği illerde vatandaşlar, Valilikler, Meteoroloji Genel Müdürlükleri ve yetkili kurumlarca peş peşe uyarıldı. Özellikle yarın yurdun birçok bölgesinde kuvvetli bir şekilde etkisini göstermesi beklenen sağanak yağışın başkentte yeniden sel ve su baskınlarına neden olabileceği öngörülüyor. Uzmanlar, vatandaşları tedbir almaları ve su baskınlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji'nin 'sarı kodlu' uyarı yayımladığı iller şu şekilde: Antalya, Bingöl, Erzincan, Giresun, Kayseri, Konya, Nevşehir, Ordu, Sivas, Trabzon, Yozgat, Bayburt, Artvin, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Kırşehir, Malatya, Niğde, Rize, Tokat, Tunceli, Aksaray, Karaman.