Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bugün Edirne çevrelerinde başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların zamanla Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul çevrelerinde kısa süreli ve Yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Kısa süreli kuvvetli yağışla birlikte su baskını, sel, yıldırım, ulaşımda aksamalar yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “AKOM verilerine göre bu akşam özellikle Avrupa Yakası ve Boğaz çevresinde ani ve yoğun yağış beklenmekte. Ani yağışların oluşturacağı olası olumsuz durumlar için ALO 153 ile iletişim kurulabilir” dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN UYARI
İstanbul Valiliği’nden yapılan uyarıda ise “İstanbul'da kuvvetli yağışlara dikkatli olunmalı” denildi. Valiliğin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

* İstanbul'da Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre; bugün İstanbul ve çevrelerinde kısa süreli, yerel kuvvetli yağış bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

* Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; bugün Edirne çevrelerinde başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların zamanla Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul çevrelerinde kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

* Kısa süreli kuvvetli yağışla birlikte su baskını, sel, yıldırım, ulaşımda aksamalar yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

METEOUYARI KODU: SARI

* Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

EDİRNE’DE SAĞANAK ETKİLİ OLDU
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün şiddetli yağış uyarısının ardından Edirne’de, saat 16.30 sıralarında, sağanak başladı.

Dışarıda olanlar, yağmura hazırlıksız yakalanırken, sürücüler ise yollarda zor anlar yaşadı. Saraçlar Caddesi’nde yürüyenler, sağanak sırasında tente ve saçak altlarında dinmesini bekledi.

Yollarda ise kısa sürede su birikintilerinin oluştuğu görüldü. Şiddetli yağmur, 10 dakika sürerken, yağmur bulutları, gündüzü geceye çevirdi.