Mersin Büyükşehir Belediyesi ile kentin dört bir yanı sanatla buluşuyor. Mersinli her yaştan vatandaşa hitap eden sanatsal etkinlik ve aktiviteler hız kesmeden devam ediyor. Başarılı bir kadroya sahip Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu da bu kapsamda çıktığı ilçe turnesinde sanatseverlerle buluştu. Turnenin ilk durağı olan Gülnar’da hem çocuklar hem de yetişkinler için oyunlar sahnelendi.

Şehir Tiyatrosu oyuncuları, Mut ve Erdemli ilçelerinde de perde açarak vatandaşlardan alkış topladı.

MERSİN ŞEHİR TİYATROSU, BÜYÜK ALKIŞ TOPLADI
Şehir Tiyatrosu, turnenin ilk perdesini “Gökkuşağının Altında” çocuk oyunu ile açtı. Gülnar Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun, çocuk kahkahaları ile süslendi. Aynı gün içerisinde perdelenen “Vahşet Tanrısı” oyunu da yetişkinlerden büyük alkış aldı. Gülnar’ın ardından tiyatro ekibi Mut ve Erdemli ilçelerinde de sahne aldı. Turne boyunca beğeni ve alkışların odağı olan Şehir Tiyatrosu, tatlı bir yorgunlukla kent merkezine döndü.

Mersin Şehir Tiyatrosu’nun Gülnar, Mut ve Erdemli’de sahnelediği oyunları izleyen vatandaşlar, ‘Seyirci Defteri’ni güzel duygularla doldurdu. Minikler, çocuk oyununu izlerken yaşadıkları mutluluğu ve oyunların devamı için dileklerini deftere döktü. Yetişkinler ise tiyatro ekibini tebrik ederek, izledikleri oyundan duydukları memnuniyeti güzel duygularla deftere yazdı.

'SANAT MERSİN'İN HER KÖŞESİNDE'
Mersin Şehir Tiyatrosu’nda oyuncu ve yönetmen olarak görev alan Ozan Erdönmez, turnenin ilk gününde şu bilgileri paylaştı: “Çocukların ya da yetişkinlerin bu oyunlara gelmesi mutluluk verici. Hepsine aslında bir masal anlatıyoruz. Sanatın ve sanatçının yanında olan bir kurumda çalıştığım için minnettarım. Onlarla buluşmak ve onları hakikaten güzel bir şekilde yönlendirmek, sanatla yoğurmak zaten bizim görevimiz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tüm olanaklarıyla sanat Mersin’in her köşesinde.”