Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Tarsus Emekli Evi ve Merkez Emekli Evi üyeleri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlanışının 83’üncü yılı dolayısıyla Silifke Atayurt’ta bulunan Gazi Çiftliği’ne ziyaret düzenledi. Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde Ata mirası Gazi Çiftliği’ni gezen üyeler, duygusal anlar yaşadı.

Ulu Önder Atatürk, Gazi Çiftliği’nde sevdiği şarkılarla anıldı. Mersin Merkez Emekli Evi üyeleriyle oluşturulan koro, Kültür ve Sosyal işler Dairesi’nde görevli Türk Sanat Müziği Sanatçısı Zeynep Özel’in şefliğinde Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Emekli Evi üyeleri, Gazi Çiftliği’nin sorumlusu Hatice Okur’dan çiftliğin tarihini ve yapılan faaliyetleri dinledi. Öğle yemeği ikramından sonra Atatürk’ün Atayurt’ta denize girdiği yer gezildi. Büyükşehir’in ulaşım hizmeti de verdiği geziye 90 kişi katıldı.

BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Emekli Evi sorumlusu Gülşah Arslan, geziye katılan Emekli Evi üyelerinin büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek, 'Çok güzel bir ortam ve gerçekten emeklilerimizin son derece duygusal anlar yaşadığını gözlemledik' dedi.

Merkez Emekli Evi üyelerinden Güzin Turgut, Emekli Evi’nin bütün etkinliklerine katıldığını, Gazi Çiftliği’ne ilk defa geldiğini ifade ederek, 'Başkanımız Vahap Seçer sayesinde çok güzel günler oldu. Çok teşekkür ediyoruz' diye konuştu.

Emekli Evi’nde yapılan faaliyetlere çok ihtiyaç olduğunu belirten Merkez Emekli Evi üyesi emekli öğretmen Nedret Uygur, 'Gerçekten emeklilere verilen büyük bir değer. Çok da mutlu oluyoruz.’ diye konuştu. Gazi Çiftliği’nde yapılan faaliyetleri de değerlendiren Uygur, “O kadar güzel değerlendirmişler ki. El sanatları sergileniyor. Birçok faaliyeti bir arada gördüm. Bir öğretmen olarak gerçekten çok mutlu oldum. Hele Atatürk’ün o değerlerine saygı duymaları beni onurlandırdı. Atamızın izindeyiz, böyle de devam edeceğiz. Bize bu tür sosyal faaliyetleri, güzel günleri yaşattıkları için sağ olsunlar, var olsunlar' dedi.