Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çubuk-1 Barajı'nın 27 senenin ardından su tutmaya başladığını açıkladı.

Yavaş’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

Cumhuriyet nesli ne yapar? Ata'sının mirasına sahip çıkar. Mutluyuz, Çubuk-1 Barajı 27 senenin ardından yaptığımız çalışmalarla su tutmaya başladı.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi ise Çubuk-1 Barajı’nın açılışına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Ankara Büyükşehir Belediyesi çevreye duyarlı ve daha yaşanabilir bir Başkent için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.  Çubuk Çayı’nın kirlenmesi ve baraj çanağının alüvyonla dolması nedeniyle 1994 yılından itibaren su birikimi durdurulan Çubuk-1 Barajı’nda Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla birlikte yeniden su tutulmaya başlandı.

Çubuk-1 Barajı’nda ve rekreasyon alanında biriken dip çamurlarının temizlenmesinin ardından 27 yıldır atıl durumda bulunan barajda içme suyu ‘su alma yapısı’, Büyükşehir Belediyesi birimleri tarafından yapılan çalışmalarla aktif hale getirildi. 27 yıl sonra su tutulmaya başlanan Çubuk-1 Barajı’ndan elde edilecek su, tarımsal sulama faaliyetlerinde ve bölgedeki yeşil alanların sulamasında kullanılacak.

çubuk barajı