Marmaray’ın yapımı sonrasında Maltepe’nin Altıntepe mahallesinde oturan 30 binin üzerinde kişinin sahil ve Bostancı çarşısıyla bağlantısı koparıldı. Mahalle sakinleri, çarşı ve toplu ulaşıma erişmek için yaklaşık 1 kilometreden fazla yürümek zorunda kalıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), TCDD'nin Marmaray’ın yapımı sırasında neden olduğu mağduriyeti giderecek bir proje hazırladı. Yapılacak üst geçit, Maltepe’nin Altıntepe mahallesinde yaşayanların Bostancı çarşısı ve toplu taşımaya erişimini yarım saat kısaltacak.

6 AYDIR İZİN ÇIKMIYOR
Ancak, uygulama projeleri de tamamlanan köprü inşaatı için TCDD’den 6 aydır izin çıkmıyor. TCDD, kendisine gönderilen resmi yazılara ve yapılan görüşmelere rağmen, kurumsal olarak kullanmadığı, çevre apartmanlarca kullanılan alana projenin yapılmasına henüz izin vermedi.

Altıntepe mahallesinde yolun adının bile İstasyon Yolu Sokak olduğunu belirten mahalleliden TCDD’ye yoğun bir tepki var. Altıntepeliler, üst geçidin bir an önce yapılarak yıllardır süren erişim sorunlarının çözülmesini bekliyor.