Kızılay Atakum Kadın Başkanlığı, 2021 yılında ilan edilen Gönüllülük Yılında önemli çalışmalara imza atarak Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık tarafından iki takdir belgesi le ödüllendirildi.

Kızılay’ın ‘’Dayanışma Yılı’’ ilan ettiği 2022’de de çalışmalarına aralıksı devam eden gönüllüler, Atakum Kızılay Kadın atölyesinde giyimden hediyelik eşyaya kadar birçok el emeği ürünü hazırlıyor.

BAŞKAN DEVECİ’DEN ZİYARET
Atölyede giyim eşyası dikimi, kağıt rölyef çalışması ve hediyelik eşya yapımının yanı sıra geri dönüşüm çalışmalarına da yer veriliyor. Kızılay Atakum Kadın Yönetimi ve gönüllüler, ürettikleri çalışmaları ihtiyaç sahibi aileler için düzenleyecekleri kermeste sergileyecekler. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci de yoğun mesai harcayan Kızılay Atakum Kadın Başkanlığı’nı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Atakum Belediyesi olarak Kızılay gönüllülerinin yanında olmaktan büyük mutluluk duyacaklarını ifade eden Başkan Deveci, destek sözü verdi.

'KIZILAY FARKINDALIĞI OLUŞTURMAYA ÇALIŞTIK'
Kızılay Atakum Kadın Başkanı Sevinç Deniz, şube olarak yürüttükleri çalışmaların önemine değinerek şu bilgileri vedi: ‘’ 2021 Gönüllülük Yılında yaptığımız çalışmalarla Karadeniz Bölge üçüncüsü olduk. Kızılay Atakum Kadın olarak Genel Başkanımız Dr. Kerem Kınık beyefendi bizi iki adet takdir belgesi ile ödüllendirdi. Bir yılı aşkın süredir Atakum Kızılay Kadın Başkanlığı görevini yürütüyorum. Ekibimle beraber birçok faaliyetlere imza attık.

Atakum sınırları içerisinde kırsal mahallelerimizde bulunan ve taşımalı eğitimi olan iki adet okulumuzu pilot okulumuz seçtik. Bu okullarımızda Atakum Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şevket Özkaya ve bağışçılarımızın desteği ile 7 ve 8 sınıflara 700 adet üniversiteye hazırlık test kitabı bağışladık. Ayrıca bizim şubemizde kurduğumuz atölyemizde diktiğimiz Kızılay yeleklerimiz var. Ana sınıfından 8 sınıfa kadar her sınıftan bir öğrenciye kendi yaptığımız Kızılay yeleği giydirerek onları Kızılay Başkanları seçtik. Bu şekilde Kızılay farkındalığı oluşturmaya çalıştık.

'ATAKUM ADINA GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ'
Başkan Deniz, Kızılay Atakum Kadın Atölyesi ile ilgili olarak ‘’ Kızılay Atakum Kadın olarak atölye kurmak bizim hayalimizdi. İki ay önce Şube Başkanımız Asım Kurtoğlu ve hayırseverlerimizin yardımıyla Kızılay Atakum Kadın Atölyemizi kurduk. Şubemize bağışlarla iki adet sanayi makinesi, bir adet overlok makinesi, bir adet masa üstü dikiş makinesi ve bir adet ütü ile masasını kazandırdık. Burada faaliyetlerimiz gönüllülerimizle ve yönetimimizle devam ediyor. İnşallah bundan sonra da devam edecek ve Atakum adına güzel işler yapacağız. Kırsal kesimde yaşayan ninelerimize, teyzelerimize şalvarlar, çiçekli pazenden etekler diktik. Onlara götüreceğiz. Aynı zamanda atölyemizde gelir getirici faaliyetlerde kullanılmak üzere hediyelik eşyalar üretmeye başladık. Büyük ihtimalle bahar veya yaz başı gibi kermes yapmayı düşünüyoruz. Kermesimizde elde edilen geliri yoksul ailelere ulaştırmak üzere şubemize bağışlayacağız. ‘’ ifadelerini kullandı.

BAŞKAN DEVECİ’YE TEŞEKKÜR
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin ziyaretinden duydukları memnuniyeti belirten Kızılay Atakum Kadın Başkanı Sevinç Deniz, ’’ Atakum Belediye Başkanımız Sayın Cemil Deveci de şubemizi ziyaret ettiler ve bize maddi manevi destek sözü verdiler. Başkanımızın ziyaretinden ayrıca mutlu olduk. Bir Atakumlu olarak kendisine bize verdiği destek için çok teşekkür ediyorum. Kent Konseyinden ve isimlerini vermek istemeyen bağışçılarımızdan güzel destekler alıyoruz. 2022 Dayanışma Yılında inşallah daha çok yüreklere dokunmaya Rabbim bize nasip eder. Birinin bir derdine derman olabilirsek ne mutlu bize.’’ diye konuştu.

KERMES HAZIRLIĞI DEVAM EDİYOR
Kızılay Atakum Kadın Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Palak da ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla kermes hazırlıklarına devam ettiklerini belirterek şöyle konuştu: ‘’ Bugün burada çeşitli süslemeler ve şekillendirmeler yaparak malzemelerimizi kullanıma hazır hale getiriyoruz. Şişelerimizi değerlendiriyoruz. Geri dönüşümlü malzemeler atölyemizde ellerimizden tekrar hayat buluyor. Kermes düzenleyip bu ürünlerin satışını gerçekleştirdiğimizde elde edilen geliri yine ihtiyacı olan ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullanacağız.’’