Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu koordinesinde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yürütülen soruşturma kapsamında örgütlü olarak Rüşvet Almak, Vermek, Aracılık Etmek ve Resmi Belgede Sahtecilik  suçlarından çoğunluğu Kadıköy Belediyesinde görevli zabıta personeliyle belediye mühendislerinin de aralarında yer aldığı 54'ü kamu görevlisi olmak üzere toplam 224 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği açıklandı.

Savcılığın operasyon hamlesi, başta Anadolu Ajansı olmak üzere ajanslar üzerinden medya kuruluşlarına servis edildi. Basın organlarında Kadıköy Belediyesi’ne ‘büyük rüşvet operasyonu’ yapıldığına dair haberler yayımlandı.

YANDAŞ MEDYANIN BOŞ HAMLESİ
CHP’nin uzun yıllardır elinde tuttuğu kalesi niteliğindeki Kadıköy Belediyesi’nde çalışan kişilere verilen gözaltı kararı sonrası, hükümete yakın A Haber, Kanal 7 gibi televizyon kanalları, belediye binası önünden canlı yayın yapmaya başladı.

Ancak, gerçek anlatılandan farklıydı…

BELEDİYEDE ARAMA YOK
Gerçek Gündem'in Kadıköy Belediyesi yetkililerinden aldığı bilgilere göre; Kadıköy Belediyesi'nde herhangi bir arama, gözaltı işlemi yok. Gözaltına alınanların sabah saatlerin evlerinden alındığı bilgisi verildi.

Belediye Başkanı Şerdil Odabaşı, sabah saatleri itibariyle kurmaylarıyla toplantı halinde. 

CHP'li Kadıköy Belediyesi'nin müdür ve başkan yardımcısı dahil herhangi bir yöneticisi gözaltına alınmazken belediye hakkında gözaltı kararı verilen şu ana kadar 37 zabıta ve zabıta yardımcısı tespit etti. 

Yapılan çalışmalara göre, ağırlıklı olarak Kadıköy Zabıta Müdürlüğü’nde görevli pazar ekibi ve çarşı ekibinde görevli olanlar ile birkaç teknik personelin gözaltına alındığı anlaşıldı.

DİKKAT ÇEKEN ZAMANLAMA
Operasyonun AKP'nin, çok tartışılan Atatürk Havalimanı pist söküm işlemine başlaması ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SADAT’ın binasına gidip seçim güvenliğiyle ilgili açıklamalar yapmasının ardından gelmesi dikkat çekti.

Hükümete yakın medya kuruluşları aracılığıyla, yaşanılanların farklı aktarıldığı operasyon, gündemdeki tartışmaların, iktidar aleyhine geliştiği döneme denk gelmesi dikkat çekti.