Ortadoğu ülkelerinden Türkiye'ye alınan yoğun göçün ağır sonuçları gün geçtikçe daha belirginleşiyor. En doğudan, en batıya, ülkemizin her yerinde yaşayan Suriyeli ve Afgan ağırlıklı bir nüfus var ve ülkenin her yerinden gelen kötü haberler. Bu defa vahşetin adresi Kocaeli. Kocaeli'nin bir köyü!

İddiaya göre; Kocaeli Gebze'ye bağlı Pelitli Köyü'nde yaşanan olayda, kaçak olarak Türkiye'ye giren bir Afgan, 17 yaşındaki bir kızı evine yürürken takibe aldı. Kızın kafasına vurarak ağır yaralanmasına sebep olan Afgan, kızı ormanlık alana çekerek tecavüz etti. Tecavüzün ardından kızı yola çeken kaçak Afgan, kızın bayıldığını söyleyerek çevreden yardım istedi. Afgan, ambulans çağırılması üzerine masum görünmek için ambulans gelene kadar kızın başında bekledi.

Güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesinin ardından Afgan'ın kızı takip ettiği ve tecavüz girişiminde bulunduğu tespit edilerek Afgan, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Genç kız ise ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına alındı.

Gazeteci Batuhan Çolak, Kocaeli'de yaşanan olayı şöyle aktardı:

"Kocaeli Gebze'ye bağlı Pelitli Köyü'nde yaşanıyor. Afgan kaçak, Gebze Merkez'den Pelitli'ye kadar 17 yaşındaki A.'yı takip ediyor. Evine yürüyen kızı zorla ormanlık alana çekerek saldırıyor. Kızın direnmesi üzerine taşla vurarak ağır yaralıyor ve tecavüz ediyor."

"Konuyla ilgili olarak Pelitli Muhtarı Zafer Ceyhanlı ile görüştüm. Şahsın kaçak olarak Türkiye'ye girdiğini ve hiçbir kaydının olmadığını ifade etti. Hatta olaydan sonra masum görünmek için kızı ormandan yola kadar çekip, yoldan geçenlere "Bayıldı, yardım edin" diyor.

Ambulansın gelmesine kadar da bekliyor. Güvenlik kamerası görüntüleri incelendiğinde Afgan'ın kızı takip ettiği ve tecavüz girişiminde bulunduğu tespit ediliyor. Şu anda jandarma tarafından gözaltında.

Muhtar Ceyhanlı "Bölgede büyük bir gerginlik var, 6 bin nüfusumuzun binini Afganlar oluşturuyor ve hepsi kaçak. Buradaki işletmelerin çoğu ucuz iş gücü için İstanbul Aksaray'dan kişi başı 400 lira ödeyerek Afgan işçi getiriyor. Bunların hiçbir kaydı yok...

Ve bugün de bu olay yaşanıyor. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Kızımızın durumu da ağır, ailesi perişan. Bölgemiz tanınmayacak hale geldi." ifadelerini kullandı. Günlerdir paylaştığımız videoların ne yazık ki acı sonuçlarını yaşıyoruz ve ilgili makamlar "Bunlar algı oyunu" diyor."