CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, yaptığı açıklamada belediyelerin zaten İçişleri Bakanlığı’nın denetimi altında olduğunu belirtti.

Bakan “Yerel yönetimlerin denetimine ilişkin usul ve esaslar bellidir. Yargısal denetimde Sayıştay’ın mali alanda yaptığı tek taraflı denetim; yönetsel yargı denetimi Danıştay’ca, adli denetim Yargıtay’ca yapılır. Tüm evrakları gerek iç denetim birimleri, gerekse İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu ve Mahalli İdareler kontrolörlerinin denetimine açık olan bir belediyede kamuoyunca yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek şekilde bir operasyon görüntüsü verilmesi yapılan işlemin yargısal değil siyasal olduğu izlenimi vermektedir” dedi.

'BASKIN GÖRÜNTÜSÜ VERİYORLAR'
“Devlette her şey kayıt altındadır” diyen Bakan sözlerine şöyle devam etti:

Devlette her şey kayıt altındadır. Eğer savcılıkça yürütülen bir soruşturma varsa ve bir belge talep ediliyorsa bir yazışmayla bu yazı talep edilebilirdi. Yargısal sürecin takipçisi olacağız. Ancak bu tip bir “baskın” görüntüsünün bizi oldukça rahatsız ettiğinin kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz. Bu görüntü ne etik ne de hukukidir. Seçilmiş belediye başkanımızın yanındayız. Süreci yakından takip ediyoruz.

NE OLMUŞTU?
Basına yansıyan haberlere göre CHP’li Karaburun Belediyesi bir polis baskını düzenlendi. Çeşme Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Birimi’nden polisler CHP’li Karaburun Belediyesi’ne baskın yapıldı. Belediyede arama faaliyetleri yapıldı ve evraklara el konulduğu bildirildi.