İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısının son oturumu, Başkan Tunç Soyer yönetiminde yapıldı. Meclis'te İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2021 Bütçe ve Performans Programı görüşüldü.

30 Ekim depreminde İzmir Büyükşehir Belediye binasının hasar gördüğünü anımsatan Başkan Tunç Soyer, binanın yıkılması yönündeki görüşünü paylaştı. Soyer, “Büyükşehir Belediye binamızla ilgili inceleme yapılmış. Hafif hasarlı çıkmış binamız. Yapının kullanımı ancak güçlendirme yapılırsa mümkün demiş rapor. Ben kendi fikrimi söyleyeyim. Ben binayı yıkalım ve kent meydanına katalım diyorum. Bunu yaparken İl Özel İdaresi’nin eski binasını almamız lazım. Oranın meclis salonu da var. Yarısı zaten bize aitti ve kullanılmıyor. Orayı el birliğiyle talep edelim. Belediyenin bir kısmını oraya taşırız. Eğer İl Özel İdaresi'ne ait olan o binayı almak için birlikte çalışabilirsek bizi rahatlatır. Binayı yıkıyoruz ve kentin meydanına katıyoruz” dedi.

2021 İÇİN 9 MİLYAR LİRALIK BÜTÇE
Gelecek yıl yatırımlarını krize rağmen sürdürmeye kararlı olan Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılı bütçesini 9 milyar TL olarak belirledi. 9 milyar liralık bütçenin yaklaşık 3 milyar 780 milyon lirasını yatırımlara ayıran Büyükşehir; raylı sistem, ulaşım, altyapı gibi alanlarda çalışmalarını aralıksız sürdürme kararı aldı.