İstanbul'da Kiptaş ve Zeytinburnu Belediyesi ortaklığıyla inşa edilen Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi ve Zeytinburnu Anadolu Teknik ve Ticaret Meslek Lisesi’nde yer alan tek yeşil ortak alana cami yapılıyor.

Depreme dayanıksız okulları yıkıp yerine yeni okullar inşa eden Zeytinburnu Belediyesi eğitim dönemi başlarken ağaçlandırma çalışmalarına devam edildiğini bildirmişti. Ancak her iki okulun da kullanabildiği bahçeye yapılmak istenen cami projesiyle okul çevresindeki yeşil alanı yok ediliyor.

soL'un haberine göre, depreme dayanıklı inşa ettikleri öne sürülen okullarda cami yapılmak istenilen alan “toplanma alanı” olarak kullanılacaktı.

AKP'Lİ BAŞKAN OKULA GELİP SÖYLEDİ...
Konuya ilişkin konuşan Sâmiha Ayverdi Anadolu Lisesi mezunlarından Efe geçen ay iki okulun deprem toplanma alanı olarak kullandığı alana cami yapılacağı yönünde duyumların dolaştığını ancak herhangi bir emare, belge ve yazılı açıklama olmadığı için fazla üzerine gidilemediğini söyledi. Efe, liselerin eğitim-öğretime başlamasıyla olayın doğrulandığını öğrendiklerini söylerken 7 Ekim’de Zeytinburnu Belediye Başkanı’nın okula gelerek cami yapılacağını kendisi de duyurduğunu söyledi.

İtiraz eden öğrencilerin soru sorma haklarının ellerinden alındığını belirten mezun öğrenci, bunun üzerine sosyal medya üzerinden Ayverdili Bahçesini Bırakmaz etiketiyle kampanya başlattıklarını ve kampanyanın kısa sürede büyük yankı bulduğunu belirtti.