Yayımlanan son hava durumu raporuna göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu’nun güneyi ve Karadeniz Bölgesi ile Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Ardahan, Hakkâri ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, Marmara bölgesi ile iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA UZUN SÜRECEK
Ara ara güneşli günler görecek olsak da yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava dalgası tahminlere göre şubat ayının ilk haftalarına kadar etkili olacak.

İSTANBUL’A KAR YAĞACAK MI?
Türkiye bu haftayı soğuk ve kar yağışlı bir havayla geçirecek. Mevsimin başlangıcından beri henüz tam olarak kar yağışı alamamış İstanbul, bu hava dalgasıyla birlikte kar yağışı alacak. Verilere göre İstanbul’a kar yağma ihtimali %85 olarak verildi, uyarıların ardından İstanbul’un batı kesimlerinde kar yağdı. İstanbul’da perşembe gecesi de karla karışık yağmur bekleniyor.