Daha önce BELTUR’un işlettiği, Büyükada Şehir Hatları Vapur İskelesi üzerinde bulunan ve işletmesi AKP döneminde TÜGVA’ya verilen kafeterya, mahkeme kararıyla İBB'ye geçti. Ancak TÜGVA’nın tahliye işlemini gerçekleştirmemesi üzerine İBB ve Adalar Belediyesi zabıtalarınca boşaltılmak istendi.

Tahliye işlemini gerçekleştirmek için iskeleye giden İBB’ye bağlı zabıtalar, üst katta bekleyen polislerin engeliyle karşılaştı. TÜGVA çalışanları oldukları belirtilen kişilerle zabıtalar arasında polislerin önünde arbede yaşandı.

MURAT ONGUN'DAN ÇARPICI PAYLAŞIM
Büyükada İskelesi'ne ilişkin tartışamalar devam ederken; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun çarpıcı bir paylaşımda bulundu. 

''İşte TÜGVA isimli vakfın Büyükada İskelesi’ni 3. şahıslara vererek yaptığı organizasyonlar'' diyerek fotoğraflar paylaşan Ongun, ''Büyükada’da şuurlu gençlik yetiştiriyoruz” diyen vakıf iskeleyi kar amaçlı ticari alana çevirmiştir. İBB’yi engelleyen kamu yetkililerinin dikkatine ve kamuoyunun vicdanına sunarız'' ifadelerini kullandı.

TÜGVA, düğün organizasyonlarına kiraya verdiği tesisi AKP döneminde İBB'den 2000 lira gibi komik bir rakama kiralamıştı.

Ongun'un paylaştığı fotoğraflar şöyle:

tügva

tügva

tügva

tügva