İlk kez İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarıyla gündeme gelen İBB'ye '45 bin kişi işe alındı, bir kısmı terör ile iltisaklı' iddiası, Erdoğan'ın da İBB'yi hedef gösteren açıklamalarının ardından bakanlığın 'teftiş incelemesi' başlatmasıyla devam etmişti. 

AKP cephesinden konuya ilişkin çatlak sesler de yükselirken Esenler Belediye Başkanı ve İBB AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından videolu paylaşım yapmış; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik “İBB’de 13 bin 353 kişiyi işinden ettin ve partizanca, adaletsiz bir şekilde de 45 bin 29 kişiyi işe aldın” ifadelerini kullanmıştı.

Göksu işe alım bilgilerini de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verisine dayandırmıştı.

MURAT ONGUN'DAN YANIT
Göksu'ya yanıt, İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan geldi. 

Ongun, sosyal medya hesabından Göksu’nun videoda elinde tuttuğu belgeleri paylaşarak, ''Hazırladığı videoda ‘Çalışma Bakanlığı verisine göre İBB'de 45 bin kişi işe alındı’ diyen kişinin ‘resmi evrakı’ ektedir, gördüğünüz gibi basit bir çıktı'' dedi.

ibb

'KİPTAŞ BİNASINA 6539 KİŞİ SIĞMAZ'
Ayrıca belgedeki sayılara dikkat çeken Ongun, ''Cumhurbaşkanını yanıltan verilerin mimarı bir kez daha kendini ifşa etmiştir. Not: KİPTAŞ binasına 6539 kişi sığmaz'' ifadelerini de paylaşımında yer verdi.