İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı, şehrin etkinlik merkezlerine uzak semtlerindeki yetişkin ve çocukları konserler, söyleşiler,tiyatro oyunları ve atölyelerle buluşturmaya devam ediyor. İBB Semt Festivalleri, yaz tatilini İstanbul’da geçirmek zorunda kalan ve kültür sanat etkinliklerine erişimi kısıtlı halkın semtlerine Haziran ayından beri konuk olarak yaz coşkusunu yaşatıyor.

Ağustos ayında Kartal, Gaziosmanpaşa,Küçükçekmece, Sarıyer ve Sancaktepe’de gerçekleşecek festivallerde; Ahmet Aslan, Selçuk Balcı, Ogün Sanlısoy, Flört, Kolpa, Oğuz Aksaç ve Ender Balkır gibi isimlerin sahne alacağı konserlerle yaz ritmi meydanlara taşınacak.

Yaz aylarında İBB Semt Festivalleri olarak açık havada gerçekleşen etkinlikler, kış aylarında ise 11 kültür merkezindeki geniş programıyla sanatı herkes için erişilebilir kılıyor. Programlar, çocuklara tiyatro oyunları, atölyeler, konserler, kukla ve illüzyon gösterileri gibi eğlenceli zaman geçireceği, sanatla buluşacağı etkinlikler sunarken,yetişkinleri tiyatro oyunları, atölyeler, söyleşiler, film gösterimleri ve ünlü sanatçıların konserleriyle buluşturuyor. Ücretsiz olarak gerçekleşecek etkinliklerin programına İBB Kültür Sanat sosyal medya hesapları ve www.kultursanat.istanbul adresinden ulaşılabilir.