İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni yılın ilk ayında 2'si yeni 28 oyunla seyirci karşısına çıkıyor. Ocak ayında tiyatroseverleri Antik Yunan klasiklerinden, modern klasiklere, Amerikan edebiyatından Fransız yazarların oyunlarına zengin bir repertuvar bekliyor.

Bu ay Rüstemoğlu Cemal'in Tuhaf Hikâyesi, Matruşka, Antigone, Melek, Hastalık Hastası, Hayat Der Gülümserim, Kimse Öyle Şeyleri Konuşmuyor Artık, Ay Carmela, Geçit, Veba, Çın Sabahta, Kısraklı Kadın, Moby Dick, Öldün Duydun mu?(Yeni Oyun), Kutlama (Yeni Oyun), Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin, Yaftalı Tabut, Can Yeleği, Zehir, 12 Gece, Bekçi ile Postacı, Bir Gün Ayakkabımın Teki, Elma Kurdu Kırtık, Rüya, Herkes Sihirbaz Olacak, Benim Güzel Pabuçlarım, Karagöz Çiftlik Bekçisi, Pollyanna adlı oyunlarımız seyirciyle buluşacak. Yeni oyunların konusu ise şöyle:

ÖLDÜN, DUYDUN MU? (Yeni Oyun)
İntihar eden bir adamın geride bıraktığı hayatı, hatalarıyla yüzleşmesi ve sonrasında kendini tanıma süreci anlatılıyor. Oyunda ayrıca sabır, mücadele, belleksizlik gibi insanı şekillendiren pek çok kavram irdeleniyor. Yiğit Sertdemir’in yazdığı Burçak Çöllü’nün yönettiği oyunda Emrah Can Yaylı, Pelin Budak, Tankut Yıldız rol alıyor.

Oyun, 12-15 Ocak, 19-22 Ocak 2022 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

KUTLAMA (Yeni Oyun)
Şehrin en lüks restoranında herkesin birbirini küçümseyerek kendi varlığını yücelttiği, ağızına geleni söylediği, evlilik, tanışma, yükselme gibi nedenlerle sözde “kutlama” yapılan bir akşam yemeği. Kutlama, ömrü boyunca insan hakları mücadelesi vermiş Nobel Edebiyat Ödülü sahibi, Pinter’ın son oyunu. Harold Pinter’in yazdığı Yıldırım Fikret Urağ’ın yönettiği oyunda Erkan Sever, Şehnaz Bölen Taftalı, Can Ertuğrul, Selin İşcan, Selim Can Yalçın, Çağlar Polat, Pınar Demiral, Gizem Akkuş, Orçun Tekelioğlu, Özgür Efe Özyeşilpınar rol alıyor.

Oyun, 19-22 Ocak, 26-29 Ocak 2022 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.