İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin ve Zehir oyunlarını 2- 8 Haziran rankfurt Türk Tiyatro Festivali kapsamında Frankfurt Gallus Theater’da sahneleyecek.

İBB Şehir Tiyatroları; Tiyatro Frankfurt’un 2-8 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenleyeceği 8 Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’ne Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin ve Zehir oyunlarıyla konuk oluyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hessen Bilim ve Kültür Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Frankfurt Başkonsolosluğu’nun destekleriyle düzenlenen festival; kültürleri sanatın gücüyle buluşturmayı, toplumların yaşam kalitesini sanatla, tiyatroyla yükseltmeyi amaçlıyor.

Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazıp yönettiği Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin, 3 Haziran 2022 Cuma günü 19.00’da Gallus Theater’da, Lot Vekemans’ın yazdığı Şaban Ol’un çevirip yönettiği Zehir, 4 Haziran 2022 Cumartesi günü 19.00’da Gallus Theater’da sahneleniyor.

Festival programında Türkiye’den önemli sanatçıların atölye ve söyleşileri de yer alıyor. 4 Haziran 2022 Cumartesi günü 17.00’de Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever de festival kapsamında bir atölye düzenliyor.