İBB'nin yolcu şikayetleri nedeniyle hazırladığı kaliteli ve yeni taksi projesi, yine iktidarın 'UKOME engeline' takıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentteki taksi sayısını ve hizmet kalitesini artırmak için plakaları belediyeye ait olacak 1000 yeni taksiyi ulaşıma çıkarma talebiyle bugün sekizinci kez UKOME ile toplantı yaptı. 

Yolcuların, yüksek ücret talep eden ve kısa mesafede yolcu almayan taksicilerle ilgili şikayetleri bitmiyor. Bu şikayetlere çözüm bulmak amacıyla İBB, 1000 yeni taksiyi ulaşıma kazandırmak için bir proje hazırladı. İBB, bu taleple ilgili 8. kere toplantı yaptığı UKOME'den yine olumsuz yanıt aldı. 

İBB'nin taksi talebi, UKOME toplantısında Bakanlık yetkililerinin blok oyu ile 8. kez reddedildi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun toplantıdan çıkan sonucu  "Kaliteli ve yeni taksi talebi, kasıtlı olarak üye dağılımı değiştirilmiş UKOME toplantısında Bakanlık yetkililerinin blok oyu ile 8. kez reddedilmiştir. İstanbulluların bilgisine" paylaşımı ile duyurdu. 

Öte yandan İBB'nin yeni taksi teklifini Ulaştırma Bakanlığı temsilcisi olarak reddeden Serdar Yücel'in 2018 yılında İBB'de görevliyken 'İstanbul'a 23 bin 867 taksi lazım' yönünde rapor hazırladığı ortaya çıktı.