İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyesi Tuba Dönmez, İBB Meclisi'nin Haziran ayı toplantısında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gezi eylemlerine katılanlara söylediği "sürtük" "çürük" ifadelerini pankart olarak gösterdi. 

Konuşmasına Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenleri anarak başlayan Dönmez, ayrıca Gezi Davası nedeniyle 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 51 gündür cezaevinde bulunan Gezi tutsaklarına da selam gönderdi. 

Dönmez, geçen hafta Gezi Parkı eylemlerinin 9'uncu yılındaki anmaya katılanlara Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın ettiği küfürleri pankartla gösterdi. Dönmez, "Cümledeki kötü kelimeler bana ait değildir. Ben söyledikten sonra ne yazık ki kime ait olduğunu anlayacaksınız" dedi. 

BAŞKANVEKİLİNDEN TEPKİ
Dönmez, Erdoğan'ın küfürlü sözlerini yeniden aktarırken Meclis'te sesler yükseldi. Dönmez bunun üzerine az önce "burada terbiyesisizlikle ilgili bir tartışma oldu. Arkadaşlar terbiyesizlik diyorsanız bu tabloya bakın. Benim terbiyem, ahlakım bu iki kelimeyi dikkate alıp söyleyecek konumda bile değil" diye yanıt verdi. 

Pankartı gösteren Dönmez'e AKP'li Başkanvekili Zeynel Abidin Okul "kapatın" diyerek tepki gösterdi. 

Okul, "Çevre günü ile ilgili sizin konuşmanıza müsaade verdim. Geçen günü de sizin konuşmanız nedeniyle Meclis gerildi. Şimdi sizden özellikle rica ediyorum. Konuşmanıza devam etmenize izin vereceğim ama lütfen Meclis'i gerici develt büyüklerimizi zan altında tutan sözlerden kaçınalım" dedi.