Murat Korkmaz

İstanbullu yurttaşlar,  otobüs ve metrobüsün ardından vapurlarda da ücretsiz wifi hizmetine erişebilecek.

İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Naim Erol Özgüner, "Önce kırsal alanlardaki yatırımlarımızı güçlendirdik. Sonra da şehir hatları vapurlarına geldi sıra. Orada da her gün artan sayıyla kapsamımızı arttırıyoruz. İstiyoruz ki İstanbul’da herkes, her yerde İBB’nin ücretiz wifi hizmetinden yararlansın" açıklamasında bulundu.

İBB Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, "Günümüz teknolojisi açısından artık herkesin internete kolay ulaşması önemli. Ama bizim toplu ulaşımda desteklediğimiz, özellikle kadınların toplu ulaşıma katılmasındaki güvenlik algısı meselesine de katkıda bulunacağını düşünüyorum. Bu açıdan da wifi hizmetimizi önemsiyorum" diye konuştu.

‘TOPLU TAŞIMADA NE YAPIYORSUNUZ’
Elektronik Hizmetler Müdürü Hakan Çakır, wifi hizmetinin Şehir Hatları'nın Beykoz, Beyoğlu, Fatih ve Moda vapurlarında başladığını duyurdu.Çakır, konuyla ilgili "Planlarımız doğrultusunda bir buçuk ay içerisinde tüm vapurlarımızda bu bu çalışmamızı tamamlayarak yurttaşımıza kesintisiz iletişim kapılarını açmış olacağız." ifadelerini kullandı.