Çiğli Belediyesi 8 aylık dönem içersinde, 2 kez pati festivali, her ayın ilk cuma günü belediye çalışanlarının evindeki evcil hayvanı ile geldiği “Patili bir gün”, kanser tedavisi gören barınak köpeği ile imzalanan Çiğli Hayvan Hakları Bildirgesi ve Çiğli’nin her mahallesinde gösterimi yapılan haylaz pati tiyatro gösterisi ile patili dostlarla ilgili büyük farkındalık sağlamıştı. Çiğli Belediyesi bu kez, hayvanlarla ilgili kararların alınacağı ve Çiğli’de yaşayan hayvanseverlerin yönettiği Hayvan Hakları Meclisi’nin kuruluşunu tamamladı.

HAYVANSEVERLER YÖNETİMDE 
Hayvan Hakları Meclisi’nin 9 kişilik yönetiminde Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün yanı sıra Çiğli’de yaşayan hayvan severler yer aldı.  İlk oturumda yapılan oylamada Bahadır Üçok meclis başkanlığına, Sinem Değişmez ise başkan yardımcılığına seçildi. Yeni yönetim kurulu ilk toplantısını önümüzdeki günlerde Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünde yapacak.

"HALKIN KATILIMI İLE YÖNETİM"
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, kurulan Hayvan Hakları Meclisi ile bu alandaki süreci halkla birlikte bütünleşerek çözmeyi hedeflediklerini söyledi. Hayvanlarla ilgili önemli çalışmalara imza attıklarının altını çizen Başkan Gümrükçü: “Hayvanlara yönelik ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Her ayın ilk cuması çalışanlarımız evcil hayvanıyla belediyeye geliyor. 2 kez patili bir gün etkinliği düzenledik ve barınağımızda yaşayan köpekle hayvan hakları sözleşmesi imzaladık. Yürütülen çalışmaları daha geniş kitlelere yaymak ve halkın katılımını sağlamak amacıyla hayvan hakları meclisi kurduk. Hayvan Hakları Meclisinin yöneticileri hayvanseverlerden oluşuyor. Hep birlikte önemli işlere imza atacağız” diye konuştu.

80 ADET KEDİ EVİ DAĞITILDI
Meclisin ilk oturumunun ardından belediye şantiyesinde üretilen 80 adet kedi evi, ilçede yaşayan sokak kedilerinin kullanımını sağlamak üzere hayvanseverlere dağıtıldı.