Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı ile Büyükşehir Belediyesinin, kurumda barındırılan tutuklu çocukların moral ve motivasyonlarını arttırmak, pandeminin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini gidermek amacıyla organize ettiği ziyarette Savaş'a, Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan ve ünlü futbolcular da eşlik etti.

Ziyarette Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Savaş ve Hatayspor ekibine tutuklu ve hükümlü çocukların aldıkları eğitimlere ilişkin bilgiler verdi. Çocuklar, Başkan Savaş, Ömer Erdoğan, futbolcular Mame Diouf, Munir Mohamedi,Emre Çolak ve Ruben Riberio’ya büyük ilgi gösterdi ve kendi elleri ile yaptıkları çeşitli hediyeler sundu. Savaş ve Hataysporlu futbolcular da tutuklu çocuklar ile tek tek sohbet etti ve etkinliklerine katıldı. Daha sonra kurum bünyesinde kurulan futbol takımı ile Atakaş Hatayspor bir maç yaptı. Hatayspor ve çocuklardan oluşan karma takımların kaptanlıklarını Başkan Savaş ve Cumhuriyet Başsavcısı Ataman üstlendi. Adlı Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Akman'ın da forma giydiği maçta, izleyiciler büyük tezahürat yaptı ve maç 5-5 berabere bitti.

‘TUTUKLU GENÇLERİN HEYECANI BENİ ÇOK ETKİLEDİ’
Başkan Savaş, ziyaret sonrası sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, çocukların, heyecan ve mutluluklarını görmekten çok etkilendiğini ifade etti. Savaş sosyal medya hesabından şunları söyledi:

Tutuklu ve hükümlü çocukların gözlerindeki ışıltıyı keşke siz de görebilseydiniz. Ben ve ilimiz Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman takımların kaptanı olduk, Hataysporlu futbolcularımızın da katılımıyla Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki çocuklarla maç yaptık. Maç, 5-5 berabere sonuçlandı. Gençlerin heyecanı beni çok etkiledi. 13-18 yaş arasında olan, kurumdaki tüm çocuklara söz verdiğim formaları en kısa zamanda ulaştıracağım. Suça bulaştırılmış evlatlarımızı yeniden kazanmak hepimizin görevidir, lütfen hiç unutmayalım. Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman’a, A.Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan’a ve futbolcularımıza teşekkür ediyorum.