Yenikapı ve Maltepe Etkinlik Alanı’nda eş zamanlı olarak düzenlenen ‘İl Tanıtım Günleri’ne Türkiye’nin dört bir yanından iller misafir olacak.

Anadolu kültürünü tanıtmak, geleneksel değerleri ve yöresel tatları İstanbullularla buluşturan etkinliğin bu yılki ilk konuğu Hatay Dernekler Federasyonu oldu. 6 Ekim'de başlayan 10 Ekim'e kadar sürecek olan Hatay Tanıtım Günleri'nde, yörenin ünlü mutfağı, yöresel lezzetleri İstanbullularla buluşuyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş İstanbulluları Yenikapı’daki etkinlik alanında beklediklerini söyleyerek şöyle konuştu:

'HERKESİ HATAY'A BEKLİYORUZ'

Öncelikle burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ekrem İmamoğlu başkanımızla birlikte bütün çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Yenikapı'da çok güzel bir yer organize etmişler, çok güzel bir fuar alanı yapmışlar, burada olmanın bütün Hataylılarla onurunu yaşıyoruz ve 10'uncusuni yapmış olduğumuz bu Hatay Günleri'nde, Hatay'ın el sanatları, yemeği, tatlıları, belediyeleri her şeyi burada. Bu hafta sonu pazar akşamı saat 10'a kadar burada organizasyon devam edecek. Hatay'ın demo şeklinde yemeklerini, tatlılarını gelen bütün misafirlerimize yöresel ürünlerini takdim edeceğiz. Ama bunun dışında herkesi Hatay'a bekliyoruz. Hatay'ın, o güzel lezzet köşesinde, Hatay'da herkesi ağırlamak istiyoruz. Çünkü biliyorsunuz Hatay, kadim şehir, tarihin, kültürün, medeniyetin yüzyıllardır en önemli noktalarından bir tanesi. 13 ayrı medeniyete ev sahipliği yapmış, coğrafyası çok güzel, ürünleri çok güzel, otantik bir yer. Akdeniz'in hemen kıyısında bir kısım Ortadoğu havası alıyorsunuz, bir kısım Akdeniz, bir kızım Kuzey Afrika. Yani herkesin ufak ufak çeşidinin olduğu, çok lezzetli bir lezzet köşesi. Herkesi o kadim şehre bekliyoruz.

EXPO ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Expo'ya Gelince, Expo yavaş yavaş artık ziyaretçilerini beklemeye hazır. O kadim şehirde iki ayrı noktada biri ulusal çapta bir uluslararası çapta eğlence, kültür, eğitim, tarih, botanik her şeyin olduğu iki tane alan yaptık. Bir 100 dönüm, diğeri 220 dönüm alan ve bu alan içerisinde isteyen uluslararası alandaki bahçeleri ve gastronomi lezzetini isteyen Hatay ve Hatay gibi yemek çeşidinin bol ve güzel olduğu noktaları görme şansını elde edecektir. İster Antakya Defne ye ister İskenderun Arsus da gelsinler.  Ama bizim Gönlümüz ikisini de gelmelerinden yana şu anda İskenderun Defne'nin yüzde 100’ü bitmiş durumda sadece uluslararası bahçeler kurulmakta geri kalan kısmında Antakya Defne kısmında yüzde 97 bitmiş durumda, yüzde üçlük kısımda oyalanıyorlar. Sadece Expo aylarında değil, Expo dan sonraki uzun yıllar da Hatay'ın her noktasında her güzelliğini yansıtacak önemli organizasyonlara da ev sahipliği yapacaklar.