Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin köpeklerin kısırlaştırılması çağrısı karşılık buldu. Hayvanları Koruma Kanunu’na göre 14 Ocak’a kadar kısırlaştırılıp çip takılması gereken Dogo Argentino, Amerikan Pitbull, Amerikan Staffordshire, Amerikan Bully, Fila Brasilerio ve Japanese Tosa ırkları için kolları sıvayan HBB bu kapsamda 162 köpeği kısırlaştırdı.

HBB’nin uzman veteriner hekimleri, yasaklı ırk sınıfına giren 162 köpeği kısırlaştırdı. HBB Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, bu cins köpekleri besleyen ve imkânı sınırlı olan hayvanseverler için ücretsiz kısırlaştırma yapacağını duyurmuştu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan HBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Kilisli, kısırlaştırma için son tarihin 14 Ocak olduğunu söylemiş ve vatandaşların hayvanlarını sokağa terk etmesini önlemek için ücretsiz kısırlaştıracaklarını ifade etmişti.

Açıklamaların ardından bu cins köpekleri besleyen hayvan sahipleri, HBB Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne başvurarak HBB’nin bu hizmetinden ücretsiz olarak faydalandı.