Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı'nın öldürülme olayında polislerin kapılarını kilitleyerek odalarına saklandıkları anlaşıldı. 40 polise soruşturma açıldı...

Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı'nın öldürülmesi olayında 40 polise soruşturma açıldı.

Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher'in bir polis tarafından öldürülmesi sırasında 40 polisin müdahale etmek yerine kaçarak odalarına saklandıkları ortaya çıktı. 

Kendilerini odalara kilitleyerek dakikalarca çıkmayan polisler hakkında "Görevi İhmal" soruşturması açıldı.

Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher (46), polis memuru Nasuh Çulcu tarafından 13 Temmuz'da 3 kurşunla vurularak öldürülmüştü. Nasuh Çulcu cinayet sonrasında gözaltına alınıp tutuklandı.

İncelenen güvenlik kamera görüntülerinden kimlikleri tespit edilen polislerden bazılarının, Cevher'in şehit edildiği sırada odalara kaçıp kapıları kilitledikleri ortaya çıktı.

Sabah'ın haberine göre; Nasuh Çulcu hakkında açılan soruşturmanın yanı sıra; Emniyet Müdürü Hasan Cevher'in şehit edildiği olaya müdahale etmeleri gerekirken kaçan ve katile yönelik herhangi bir müdahalede bulunmayan 40 polis hakkında da Hakkari Başsavcılığı'nca "Görevi İhmal" soruşturması açıldı.

KENDİLERİNİ ODAYA KİLİTLEMİŞLER

Ana soruşturmadan ayrı tutulan o soruşturmanın da iddianamesi hazırlanıyor. Şehit Hasan Cevher'in, Nasuh Çulcu tarafından şehit edildiği Hakkari Polisevi'nin ve Hakkari Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün kamera görüntüleri toplandı ve detaylı bir şekilde incelendi. Görüntüler müfettişlerin raporlarıyla birlikte savcılığa sunuldu. Katil Nasuh Çulcu silahını doldurduktan sonra olaya müdahale etmeleri gerekirken kaçan polisler tek tek tespit edildi. Toplamda 40 polise "Görevi İhmal" soruşturması açıldı. Bazı polislerin Hasan Cevher'in şehit edildiği olayda kaçtıktan sonra kendilerini odalara kilitledikleri, olaya en ufak bir müdahalede bulunmadıkları ve dakikalarca odalardan çıkmadıkları saptandı.

"KAÇTILAR"

Çulcu savcılık ifadesinde silahı çektikten sonra polislerin kaçtığını ve kimsenin kendisini durdurmaya çalışmadığını söylemiş, olay gününü "İbrahim B. isimli komiser yanıma gelerek açığa alındığımı ve silahımı teslim etmemi söyledi. Silahı çıkararak namluyu çektim, silahımı doldurdum. İbrahim Komiser'e "Sen karışma" dedim. Silahımı çekince kaçıp gitti. Orada Asım, Eser, 5-6 kişi daha vardı. Silahı çektikten sonra onlar da kaçtılar. Polisevi'ne doğru yöneldim. Kimse bana engel olmaya çalışmadı. Hasan Cevher silahı elimde gördükten sonra kaçmaya çalıştı. Hatırlamadığım sayıda kendisine ateş ettim. Elif Komiser'i bulsaydım kendisini de kendimi de vuracaktım" sözleriyle anlatmıştı.

Sabah