Toplumsal Muğla

Pandemi nedeniyle sezonu geç karşılayacak olan Türkiye^nin tatil cenneti Bodrum'da önümüzdeki günler hareketli geçecek. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un "Bir terslik olmazsa, 28 Mayıs gibi iç turizm hareketiyle inşallah turizm başlar" açıklaması sonrası işletmelerde hazırlıklar hızlandı. Bodrum'un birçok noktasında işletmeler misafirlerini karşılamaya hazırlanırken Gümüşlük Mahallesi'nde ise ayrı bir telaş var.

Sezona hazırlık yapan Gümüşlük sahilinde yer alan birçok restoranın işletme ruhsatlarının Bodrum Belediyesi tarafından denetlenerek yenileneceği iddia edildi. İddiaya göre, söz konusu bölgede yer alan birçok restoran denetimlere tabi tutulacak, gerekli süreci tamamlamayan işletmelere ruhsat verilmeyecek. Balık restoranlarının olduğu kısmın yakın takipte olduğu iddia ediliyor. Salgın nedeniyle kapalı olan işletmelerin bekleyişi ise sürüyor.

Gümüşlük başta olmak üzere Bodrum'un değişik noktalarında hizmet veren benzer işletmelerde yapılan fahiş fiyat uygulaması nedeniyle tatilcilerin şikayetleri basına yansımıştı. Şikayetler üzerine denetimler yapılmıştı.