İstanbul’da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İstanbul'un uyuşturucu baronu haline gelen Suriyeli çeteye operasyon düzenledi.

İstanbul’da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Fatih’te Suriyelilerin oluşturduğu uyuşturucu çetesine operasyon düzenledi. Operasyonda 22 bin uyuşturucu hap, 8 kilogram esrar ve 2 kilogram metamfetamin ele geçirildi.

Operasyona Suriye uyruklu 5 kişi gözaltına alındı.

Jandarma, bir ihbar sonucu İstanbul Fatih’te yabancı uyruklu kişilerin işlettiği bir ikinci el eşya dükkanı üzerinden uyuşturucu satışı yapıldığı bilgisini alarak operasyon hazırlığına başladı. Dükkan sahibinin Suriye uyruklu M.E. olduğu ortaya çıktı.

Jandarma ekipleri, M.E. üzerinden yürüttükleri araştırma sayesinde M.E. ile birlikte uyuşturucu satan dört kişiye daha ulaştı. Şüphelilerin hepsinin Suriye uyruklu olduğu öğrenildi.
 
SURİYELİ UYUŞTURUCU ÇETESİ YAKALANDI

Jandarma ekipleri çalışmaların ardından Fatih’te bulunan iki eve baskın düzenledi. Eş zamanlı düzenlenen baskın sonucu M.E., B.N., M.H.N., M.A.B. ve O.B. gözaltına alındı.
 
Suriye uyruklu olduğu öğrenilen şüphelinin evine ve ikinci el eşya dükkanına düzenlenen arama sonucu eşyaların arasına gizlenmiş 22 bin uyuşturucu hap, 8 kilogram esrar, 2 kilogram metamfetamin, 1 hassas terazi, 1 ruhsatsız tabanca ve çok sayıda mermi ve tabanca fişeği ele geçirildi.
 
ŞÜPHELİLER TUTUKLANDI

Operasyon sonucunda, gözaltına alınan M.E., B.N., M.H.N., M.A.B. ve O.B. yapılan işlemlerin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.