Gazetecilere yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi.

Ezberbozan Mecmuası'nın sahibi Gazeteci Levent Mercan yine saldırıya uğradı. 2013'te Mercan'ın aracına pompalı tüfekle ateş edilmişti.

Balıkesir'de haftalık Ezberbozan Mecmuası'nın sahibi olan Gazeteci Levent Mercan, Edremit'ten Havran'a giderken aracı durduruldu. 

Balıkesir İli Gazeteciler Radyo ve Televizyoncular Derneği üyesi Osman Yurdusev sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Gazeteci Levent Mercan'a yapılan bu saldırıyı kınayarak şunları yazdı:

"Balıkesir'de Dernek üyemiz Levent Mercan'a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz Körfez bölgemizden Balıkesir'e gelirken Havran İvrindi virajlarında aracı başka bir araç tarafından önü kesilerek durdurulan Levent Mercan'a saldıran kişilerin Biran önce yakalanmalıdır.."

Öte yandan Edremit Belediyesi eski Başkanı Kamil Saka da sosyal medya hesabından yaptığı "Levent Mercan’ a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu saldırı aynı zamanda halkın haber alma özgürlüğüne, basın özgürlüğüne bir saldırıdır. Basının zorla sildirilmesi, görev yapmalarının engellenmesi kesinlikle kabul edilemez. Adalet gibi, özgür basın da herkese lazımdır" açıklama ile saldırıyı kınadı.