AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Manavgat'ta yangın bölgesinde konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Yangından etkilenen bölgelerde acil ihtiyaçları karşılamak için 50 milyon lira ödenek gönderilmiştir. Yanan ve hasar gören evlere ayrıca kira yardımı yapılacak. Tarım, hayvancılık ve sera faaliyetlerinin hasarları karşılanacak.

Yangın nedeniyle afet bölgesi ilan edilen yerlerde faizsiz esnaf kredisi verilecek, KOSGEB acil desteği verilecek, 1 ay içerisinde evlerin inşaatına başlanacak.

Yangından etkilenen 334 vatandaşımıza gereken tıbbi müdahale yapılmıştır. 16 mahallemiz yangından zarar görürken, bazı mahallelerimiz boşaltılmıştır.

Evlerdeki eşyalarla ilgili hasar tespitleri tamamlanmıştır. 

Bölgedeki kredi -yurtlar kurumu binaları afetzedelere açılmıştır.

Elektrik sıkıntısı yaşanan 35 köyden 12'si hariç diğerlerine elektrik verilmiştir.

Yanan yerleri tekrar ağaçlandırmak görevimizdir. Yangınların çoğu kontrol altına alınmıştır.

Yangın nedeniyle afet bölgesi ilan edilen yerlerde 1 ay içerisinde evlerin inşaatına başlanacak.

SUÇU KAYYUM ATADIĞI THK'YA ATTI

Uçak konusundaki sıkıntıların ana sebebi uzun yıllardır bu görevi yürüten THK'nın filosunu ve teknolojisini yenileyememiş olmasıdır. Buna rağmen 2021 yılında da artık hurda görünümüne bürünen bu uçaklardan 3'ü ile 18 helikopter THK ortaklığındaki bir şirketten kiralandı.

'YANGINLARA EN ETKİN MÜDAHALEYİ YAPAN ÜLKE BİZİZ'
Yangına müdahale edecek yangın söndürme uçakları olmadığını itiraf eden Erdoğan, yangınlara en hızlı ve etkin müdahaleyi yapan ülkeler arasında olduğumuzu da öne sürdü.

Uluslararası kuruluşların değerlendirmelerine göre, bölgemizde yangınlara en hızlı ve etkin müdahaleyi yapan, en az zararı gören ülkeler arasında ilk sıradayız. Bugün de birileri milletin yüreğindeki yangını kısır çekişmelerine meze yapmanın gayretinde. Bu siyaset konusu yapılacak bir mesele değildir. Sosyal medya ve diğer medya mecralarında dolaşıma sokulan, miadını doldurmuş hurda araç gereç görüntüleri üzerinden yürütülen fitne, fesat, bozgunculuk faaliyetlerine kimse itibar etmemeli. Sadece yetkili mercilerin açıklamalarına kulak veriniz. Yanan alanların yeniden ağaçlandırılmasına ilk yağmurlarla birlikte başlancaktır. Bölgedeki ve diğer yangınlar konusundaki sabotaj şüphesi bizi rahatsız ediyor. Yangın çıkan yerlerdeki her türlü işaret, emare, bilgi değerlendirilerek bu soru işaretleri giderilecek.