Toplumsal Ege

Eşpedal Derneği’nin 2-11 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği “Yeşil Pedallar Engelsiz Bisikletliler Kampı & Çocuklarla Bisiklet ve Sanat Atölyesi” etkinliği Edremit Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Edremit’in Zeytinli Mahallesi’nde 2-4 Ağustos tarihleri arasında belediyenin ev sahipliğinde kamp yapan 30’a yakın görme engelli doğasever bisikletleriyle doğayı keşfe çıktı. Edremit, Havran ve Burhaniye’de 2-11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen körfez turunun ilk rotası Edremit oldu. Zeytinli Mahallesi’nden Güre Mahallesi bisiklet yoluna kadar olan rotada zeytin ağaçları arasında pedal çeviren Türkiye’nin dört bir yanından gelen görme engelli yurttaşlara kentte yaşayanlar da bisikletleriyle eşlik etti. İlgilerinden dolayı hem belediyeye hem de kendilerine eşlik eden yurttaşlara teşekkür eden Eşpedal Derneği Başkanı Fatih Söylemez, şöyle konuştu:

Eşpedal Derneği olarak on gün boyunca Edremit, Havran ve Burhaniye’de etkinlikler düzenliyoruz. İlk olarak Edremit Belediyemizin ev sahipliğinde burada etkinlik düzenledik. Farklı rotalarımız var. ‘Yeşil Pedallar Engelsiz Bisiklet Etkinliği ve Çocuklarla Bilim ve Sanat Atölyeleri’ adlı bir etkinlik düzenliyoruz. On gün boyunda buralardayız, buraların doğal güzelliklerini pedallıyoruz. Hep birlikte güzel etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Sizlerle birlikte tekrardan buraları keşfetmek için sabırsızlanıyoruz.