Atakum Belediyesi, Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği iş birliği ile Çobanlı İskelesi’nde düzenlenen Samsun Kadın Emeği Festivali sona erdi. Dört gün süren festivalde müzik şöleni, sinema gösterimleri, söyleşilerin yanı sıra ünlü yazarların imza günleri ve hediye çekilişlerinin yer aldığı muhteşem bir organizasyona imza atıldı.

Atakum Belediyesi öncülüğünde kadın el emeği ürünlerinin ekonomik değere dönüştürülmesi için yapılan etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen program, yurttaşlardan yoğun ilgi gördü. Festival boyunca stantları gezerek katılımcı kadınlara destek veren Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci bol bol alışveriş yaptı.

DOLU DOLU PROGRAM
Temmuz ayında açılan geleneksel Atakum Kadın El Emeği Pazarı’nın ardından gerçekleştirilen festival, yurttaşların büyük beğenisini topladı. Festival programı 12 Ağustos Cuma günü saat 11.30’da Bando 1919’un eğlenceli gösterisi ile başladı. Ressam Melek Ergül’ün resim sergisi ve DJ İnanç Seven’in müzik dinletisi ile sanat şöleni yaşayan katılımcılar Anadolu Hastanesi’nde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Sedat Ocak’tan da meme kanseri hastalığı ile ilgili önemli bilgiler aldı. Açık hava sinema gösteriminde ise ‘’Gizli Sayılar’’ filmi izleyicilerle buluştu. Festivalin ikinci gününde Yazar Bengül Alkan ‘’Kapı’’ adlı kitabını okuyucuları için imzalarken Grup Sekans ve Alperen Kandeğer katılımcılara müzik ziyafeti sundu.

Anadolu Hastanesi doktorları Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Sedat Ocak ve Kadın Doğum Uzmanı Dr. Abdullah Kurhan da aile planlaması hakkında ziyaretçileri bilgilendirdi. Programın açık hava sinema gösteriminde ise ‘’Eşitlik Savaşçısı’’ filmi izleyicilerin beğenisine sunuldu.

FESTİVALE BÜYÜK İLGİ
Festivalin üçüncü günü Yazar Elif Terzi ‘’Mona Lisa Firarda’’ başlıklı kitabını okuyucuları için imzalarken çocuklar için yüz boyama etkinliği ve Nilay Çalışkan ile masal atölyesinin ardından hediye çekilişi ve katılımcılara aşure dağıtımı yapıldı. Bütünsel Şifa Uzmanı Müleyke Özer’in canlı ney eşliğinde nefes ve meditasyon etkinliğine katılan yurttaşlar, Grup Sekans ve Alperen Kandeğer’in söylediği şarkılarla ile doyasıya eğlendi. Çok sayıda katılımcı ile konseri izleyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Çobanlı İskelesi’nde müzik şöleni yaşatan grubun şarkılarına konser boyunca eşlik etti. Üç gün yapılması planlanan etkinlik, yurttaşların yoğun ilgisi nedeniyle bir gün uzatıldı.

BAŞKAN DEVECİ’YE TEŞEKKÜR
Samsun Kadın El Emeği Festivali’nin katılımcılarından Nazife Uyanıksoy etkinliğin kendileri için son derece önemli olduğunu belirterek ‘’O kadar mutluyuz ki, evde uğraşıyoruz, didiniyoruz ve bir şeyler yapıyoruz. Emeğimizin bu şekilde değerlendirilmesi bizim için çok güzel bir fırsat. Başkanımız Av. Cemil Deveci’ye bize böylesine bir fırsatı sunduğu için çok teşekkür ediyoruz. Çok keyifli bir ortamdayız.’’ dedi. Nermin Yılmaz ise ‘’Herkes için çok yararlı ve kazançlı bir etkinlik oldu. Benzer etkinliklerin devamını diliyoruz. Hem eğlendik hem de yeni arkadaşlar edindik. Belediyemizin başarılarının devamını diliyoruz.’’ ifadelerini kullandı. Katılımcılardan Esra Kozlu ‘’Etkinlik çok güzel geçiyor. Burada gördüğünüz gibi birçok kadın var. Hepsi el emeği ürünleri yapıyor. Satışıyla da ev ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Aynı zamanda burada birçok insan tanıyoruz ve sosyalleşiyoruz. Ürünlerimizi tanıtıyoruz. Bu şekilde kendimizi de tanıtmış oluyoruz’’ derken ziyaretçilerden Kadriye Odabaş, “Bu tür etkinliklerin sürekli yapılmasını istiyoruz. Bu şekilde kadınlarımızı teşvik etmiş oluyorsunuz. Onlar bir şey ürettikçe ve sattıkça kendilerine özgüvenleri geliyor. Daha da mutlu oluyorlar; çünkü çantalarına para giriyor.’’ diye konuştu.

'HERKES DÜŞÜNÜLMÜŞ'
Festivalde stant açan Vitray Sanatçısı Derya Cönte, organizasyondan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ‘’İlk kez böyle bir toplulukta bulunuyorum. Komşunuz olan Amasya ilinden geliyorum. Belediye Başkanımız Av. Cemil Deveci’ye, sevgili eşi Av. Gülay Deveci’ye, Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Esin Çelebi'ye ve yönetimde olan herkese çok teşekkür ediyorum. 53 yaşındayım. Bu sanatla 13 yıldır uğraşıyorum. Uzun yıllar işsizlik ve parasızlık yaşadım. Ülkemizin bulunduğu durumunda çok çabaladım. En sonunda annem destek oldu. Amasya’da bana bir atölye açtı.Ama orada satışlarımız çok iyi değildi. Burada muhteşem bir festival oldu. Gerçekten çok güzel geçti. Çocukları, bizleri, emekçileri kısacası herkesi düşünmüşsünüz. Sevdiğim vitray sanatını tanıttığım için çok mutluyum.Tekrar emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.’’ ifadelerine yer verdi.