Güre Mahallesi’nde ki Venüs Otel’de düzenlenen ve moderatörlüğünü Melih Bağcı'nın yaptığı söyleşiye; Edremit Belediye Başkan Vekili Maruf Gündoğdu, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın eşi Oya Arslan, Belediye Başkan Yardımcıları Tümdeniz Çelebi, Ahmet Elman, Metin Tunçer, Edremit Belediye Meclis Üyeleri, CHP İl Yönetimi, Edremit Kent Konseyi Başkanı Özlem Aytekin ve çok sayıda vatandaş katıldı.



İlki gerçekleştirilen ve her ay farklı bir konunun konuşulacağı Edremit Söyleşileri bu ay, Sanat ve Sansür konusuna ev sahipliği yaptı.
Söyleşide Türkiye’nin ünlü şairlerinden Ataol Behramoğlu, şair yazarlığı boyunca yaşadığı sansürden bahsetti. 2002’den önce yazdığı yazıların şimdikilerden daha farklı olduğunu belirten Ataol Behramoğlu, 2002’den sonra getirilen sansürlerden sonra köşe yazarlığını bıraktığını söyledi.



Sanatçı Levent Üzümcü de sansürün gerçekliği yok ettiğini  ve insanı insana düşman ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “ Sansür ve baskılar toplum yapısını değiştirdi. Aslında insanlar farklı düşüncelerde olsa bile birbirlerini olduğu gibi kabul etmeli. Siz olduğunuz gibi davranın insanlar tavırlarınızı görüp sizi ona göre değerlendirsin. Birilerinin fikirlerini değiştirmeye çalışmayın. Olduğunuz gibi davrandığınızda karşınızdaki insanlar sizdeki olumlu şeyleri görecektir” dedi.  Behramoğlu, İdlib’te verdiğimiz 36 şehidin  anısına  yıllar önce yazdığı “Toprağa Düşen” şiirini katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Söyleşi, izleyicilerin de katıldığı soru ve cevap bölümünün ardından sona erdi.