Toplumsal Ege

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Edremit Belediyesi, tam kapanma öncesi bir açıklama yayımlayarak havaların ısınması ve özellikle tam kapanma öncesi ilçede gerekli önlemlerin alındığını duyurdu.

Belediye Sözcüsü ve Özel Kalem Müdürü Tayfun Canlı, Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın talimatlarıyla kapanma sürecini daha iyi yönetebilmek için kriz masası kurulduğunu söyledi

Tam kapanma sürecinde alınan önlemlerle ilgili açıklamada bulunan Canlı, yaptığı açıklamada “İçişleri Bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için temel belediyecilik hizmetlerimiz bu süreçte de aralıksız devam edecek. İhtiyaç sahiplerinin evde bakımından, sokaklarda yaşayan dostlarımız için yapacağımız çalışmalara kadar planlarımız hazır. 17 gün sürecek tam kapanma döneminde Edremit Belediyesi 7/24 görevde olacak” dedi.

Belediye olarak aşevindeki sıcak yemek yardımlarından sosyal yardım faaliyetlerine kadar tüm hizmetlerin ara vermeden devam edeceğini kaydeden Canlı, “Temizlik işleri ekiplerimiz, Zabıta Müdürlüğümüz, Sağlık İşleri Müdürlüğümüz, Sosyal Yardımlaşma ekiplerimiz ve ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde Vefa destek ekiplerimizle belediye olarak 24 saat sahada olacağız” dedi.

Bu süreci hep birlikte aşacağız diyen Canlı, “Kurallara uyarak, önümüzdeki günlerde yaz mevsimine girişimizle birlikte daha rahat günlerin bizleri beklediğini umut ediyoruz. Bu bayramı buruk geçirsek de daha nice bayramları beraber kutlamak dileğiyle tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyoruz” diye konuştu.