Edremit Belediyesi tarafından kadına yönelik şiddet ve kalıplaşmış cinsiyet normları gibi toplumsal sorunlarla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla Altınoluk Mahallesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde “Kadına Yönelik Her Türlü Şiddete Karşı Mücadele ve Farkındalık Eğitimi” düzenlendi.

Edremit Belediyesi, kadına yönelik her türlü şiddeti önleyebilmek, toplumsal kalıplaşmış normları, toplumsal cinsiyet rollerini, kadına yönelik önyargıları, toplumdaki kadın erkek eşitsizliğine dair görüş ve tutumları gözden geçirmek; toplumun genelinde kadına şiddete karşı farkındalık oluşturmak ve kadının insan hakları ve şiddetle mücadele kapsamındaki yasal çerçeveye yönelik kamuoyu yaratmak amacıyla bugün bir seminer düzenledi. Düzenlenen farkındalık eğitim modülü kapsamında Edremit Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünde görev yapan Uzman Sosyolog ve Sosyal Politika Uzmanı Özlem Gonca Yalçınkaya Akdağ ve Avukat- Arabulucu Fatma Ertaş Delikan toplumsal cinsiyet, toplumsal cinsiyete karşı ön yargılar, kadına yönelik şiddet türleri, aile içi şiddet konularında katılanları bilgilendirdi.

İstanbul Sözleşmesi’nde geçtiği hali ile şiddet türleri nelerdir? Kadına yönelik şiddet ailede, toplumda ve ekonomide ne gibi sonuçlara neden olur? Şiddetin uygulanmaya başlayacağını nasıl anlarız? Herhangi bir şiddet durumuyla karşılaştığımızda hangi kurumlara başvurmalıyız? Toplumsal cinsiyet eşitliğine ulaşmak için neler yapılmalı? Kadınların temel yasal hakları nelerdir? Şiddet durumunda izlenen prosedür ile ilgili eğitim verdi. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın eşi Oya Arslan, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer, Belediye Meclis Üyesi Neriman Çelik, Edremit Belediyesi Altınoluk Sorumlusu Mustafa Özkan da katılarak destek verdi.