İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeni taksi sistemini ve 5 bin yeni taksi önerisini bir kez daha Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) gündemine getiriyor.

Daha önce 9 kez reddedilen İBB'nin yeni taksi sistemi ve 5 bin yeni taksi önerisinin onuncu kez görüşülecek.

DOKUZ KEZ REDDEDİLDİ 
Bir yılı aşkın bir süredir yeni taksi projesini hayata geçirmek isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında da kent genelinde hizmet veren 17 bin taksi sayısının artırılması, ilk etapta 5 bin yeni taksi plakasının İBB tarafından kiraya verilmesi hedefleniyor.

Ancak bu projenin uygulanabilmesi için Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) oylanarak kabul edilmesi gerekiyor.

İBB'nin yeni taksi projesi tam 9 kez UKOME’ye geldi, oylandı ve reddedildi. 28 Ekim perşembe günü İBB’nin 5 bin yeni taksi plakası planının bin taksi plakası kısmı yeniden UKOME gündeminde oylanacak.

'TAKSİLERDE ŞİKAYET ORANI YÜZDE 90'LARA ÇIKTI'
İBB Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, daha önce yapılan toplantıda taksilerdeki doluluk oranının son dönemde yüzde 80-90'lara çıktığını belirtmişti.

Toplu ulaşım kullanımının salgından önce günlük 7,5 milyon yolcu olduğunu ifade eden Demir, okulların açılması ve insanların tatilden dönmesine rağmen toplu ulaşım kullanımının şu anda günlük 6 milyon civarında olduğunu ve yüzde 20'lik bir düşüş yaşandığını ifade etti.

Dijitalleşmenin tek başına çözüm olmadığını savunan Demir, tüm araştırmaların taksi sayısının yetersiz olduğunu gösterdiğini dile getirdi.

HÜKÜMET TEMSİLCİLERİNİN OYLARI İLE REDDEDİLDİ
Onuncu kez gündeme gelecek olan teklif; yönetmelik değişikliği ile üye sayısı belediyenin çoğunluğunu elinden alacak şekilde merkezi hükümet lehine değiştirilen UKOME üyeleri arasında yapılan oylamada merkezi hükümet temsilcilerinin oyları ile reddedildi.